”Lira de Aur”, la ediția cu numărul 30


Intră acum și în grupul de

Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur”, ajuns la ediţia XXX anul acesta, va începe la Suceava pe 5 iunie şi va dura două zile, având o participare numeroasă ca în anul precedent. Șeful IȘJ Suceava, Petru Carcalete a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că s-au înscris în competiţie 110 elevi din 15 judeţe, precum şi un concurent din Suceava care reprezintă Austria, faţă de 94 anul trecut.

Ca element de noutate în contextul unei ediţii jubiliare este faptul că participă şi elevi de liceu, a precizat inspectorul de specialitate Alexandra Rabiniuc. Elevul din Austria se numeşte Andrei Bivol, care studiază trompeta în clasa a VI-a la “ Joe Zawinul Musikschule”.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Suceava, Petru Carcalete, anul acesta, concursul are cea mai bună finanţare de până acum, 30.000 lei fiind alocaţi de Consiliul Județean Suceava, iar 50.000 de Primăria Suceava.

“Lira de aur” se desfăşoară pe secţiunile coarde, suflători şi pian, juriul fiind alcătuit din personalităţi ale muzicii, profesori universitari din ţară şi din Italia, preşedinte fiind ca şi anul trecut rectorul Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, prof. univ. dr. Viorel Munteanu.

Festivitatea de deschidere a manifestării va avea loc, joi dimineaţa, la Sala Dom Polski” Suceava, concursul propriu-zis derulându-se la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava.

Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur” se adresează elevilor din clasele IIIXII şi este organizat de Asociaţia Culturală “Lira de Aur”, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” în parteneriat CJ şi primăria Suceava, IŞJ Suceava, Complexul Muzeal Bucovina, Uniunea Polonezilor din România şi Colegiul Tehnic “Petru Muşat”.

Trofeul “Lira de Aur” va fi realizat din porţelan şi sticlă la Dorohoi.


Intră acum și în grupul de