Trofeul „Lira de Aur” disputat de un sucevean şi o băcăuancă


Intră acum și în grupul de

Trofeul „Lira de Aur” a fost pierdut „la mustaţă” de clarinetistul de la Colegiul de Artă Suceava, Bogdan Irina, in favoarea flautistei Claudiei Pană de la Liceul “George Apostu” din Bacău. Juriul s-a decis foarte greu, amândoi elevii obţinând punctajul maxim de 100 de puncte, până la urmă ieşind învingătoare eleva din Bacău.

Elevul sucevean a obţinut celălalt premiu important al concursului, premiul special „Ciprian Porumbescu”.
Cea de-a XXX-a ediţie a Concursului Internaţional de interpretare „Lira de Aur”, încheiată duminică la Suceava, a fost una de bun augur pentru participanţii Colegiului de Artă Suceava, care au obţinut nenumărate premii, la mai toate secţiunile şi categoriile de vârstă, dintre care multe premii I.

La “coarde”, Ciprian Mihail Reuţ, vioară, a ocupat locul I şi tot premiul I au obţinut Ana Larisa Iordache, violă, şi Eugen Toboş, chitară. La “suflători”, pe primul loc s-au clasat Ruxandra Sericiuc şi Loredana Hreceniuc, oboi, Elisabeta Harasemiuc, flaut.

Elevii suceveni sunt foarte buni şi la trompetă, ei obţinând majoritatea premiilor de la acest instrument, pe primul loc fiind clasaţi Ştefan Danifeld şi Marius Zbîrcea.

Locul II la pian, a revenit elevului de clasa a IX-a Laur Hreniuc care a fost premiat şi din partea UUR-Ţinutul Bucovina, preşedintele Ion Bodnar oferind acestuia şi o mini-Liră de aur.
Reamintim că Laur Ştefan Hreniuc a concertat în ţară şi în străinătate alături de nume mari de artişti, printre care soprana Mariana Nicolescu, având la activ peste 30 premii I din cele 60 obţinute în total.
Reprezentând Austria, ţară în care studiază acum, suceveanul Andrei Bivol, trompetă, a obţinut o menţiune.

Trebuie să spunem că o prezenţă merituoasă au avut elevii de la Colegiului Naţional „Octav Băncilă” din Iaşi, care au cules spuma premiilor la toate categoriile, dar şi cei şi de la Liceul de Artă “Victor Brauner” din Piatra Neamţ.
La final preşedintele juriului, prof. Viorel Munteanu, rectorul Academiei de Arte din Iaşi le-a recomandat elevilor: “Nu vă lăsaţi, că muzica oricum nu ne lasă. Trebuie să lucrăm în continuare pentru această frumuseţe care este muzica, trebuie să lucrăm pentru performanţă”.


Intră acum și în grupul de