Înscrierile la Universitatea „Ştefan cel Mare”din Suceava se apropie de final


Intră acum și în grupul de

Vineri este ultima zi în care se mai pot face înscrieri la una din facultăţile Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Potrivit universităţii sucevene, pe 25 iulie vor avea loc probele de concurs pentru specializările din cadrul facultăţilor unde admiterea se face prin această modalitate, iar pe 26 iulie se vor afişa rezultatele.

Universitatea suceveană are pentru noul an academic 928 de locuri bugetate, din care 10 pentru romi, 1922 locuri cu taxă şi 960 pentru studiile de licenţă la ID.

Potrivit situaţii aflată la secretariatul universităţii, joi dimineaţă deja exista un surplus de candidaţi şi la zi şi la ID, fiind 3 pe loc la învăţământul de zi la licenţă şi doi pe un loc la ID. Faţă de anul precedent, în total numărul celor înscrişi la zi nu este mai mare, dar la ID sunt cu peste 200 de candidaţi înscrişi, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, afluenţă explicabilă având în vedere scandalul de la Universitatea “Spiru Haret”. Cifrele nu sunt concludente încă, întrucât majoritatea candidaţilor s-au înscris la mai multe facultăţi, urmând să opteze mai târziu.

Până joi dimineaţă s-au înscris în total la zi 7632 de candidaţi. Ca şi anul trecut, Facultatea de Ştiinţe economice şi Administraţie Publică absoarbe mai bine de jumătate din opţiunile candidaţilor, fiind 4.609 înscrişi, cei mai mulţi la Administraţie publică (598), Economia comerţului, turismului şi serviciilor (563), Management (532).

Candidaţii s-au reorientat anul acesta mai mult şi spre Facultatea de Litere, unde la română-o limbă străină sunt 85 de înscrişi faţă de 27 anul trecut, la franceză, 102 înscrişi faţă de 17 înscrişi, engleză, 157 înscrişi, faţă de 62. În schimă, la această facultate rămân în continuare neocupate specializările mai nou propuse, Limba şi literatura ucraineană şi Studii americane, unde sunt 3, respectiv 4 înscrişi, anul acesta.

De asemenea, a crescut interesul pentru Facultatea de Silvicultura, care are 125 înscrişi, faţă de 48 în aceeaşi perioadă a lui 2008, şi specializarea Istorie de la Istorie-Geografie – 65 înscrişi, faţă de 21.

La Învăţământ la Distanţă, unde sunt 960 de locuri, s-au înscris 2.553 candidaţi faţă de 2.331, cei mai mulţi adepţi ai acestui tip de învăţământ dorind să studieze la Administraţie publică, unde s-au depus 2.229, dar şi Geografie (119 dosare), Silvicultură (92).


Intră acum și în grupul de