Titularii rămaşi fără posturi vor fi detaşaţi în interesul învăţământului


Intră acum și în grupul de

Titularii rămaşi fără catedre vor fi detaşaţi în interesul învăţământului. O comisie paritară formată din reprezentanţi ai sindicatelor şi ai Inspectoratului Şcolar Suceava negociază fiecare post în parte care va dispărea odată cu desfiinţarea claselor ce au mai puţin de 20 de elevi la nivel primar şi 25 la nivel gimnazial şi liceal.

„Se poartă dialog între reprezentanţii sindicatelor şi ai IŞJ Suceava privind diferenţa dintre posturile bugetate şi cele existente la nivel de judeţ”, a declarat adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache. Acesta a explicat că la nivelul judeţului sunt 11.868 de posturi dar Ministerul Educaţiei a precizat că statul român asigură finanţare doar pentru 11.155 posturi în învăţământ. Virginel Iordache a mai spus că profesorii aflaţi în această situaţie nu îşi vor pierde titularizarea, ci vor fi detaşaţi în interesul învăţământului.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a trimis o adresă prin care a impus condiţia ca numărul mediu de elevi la ciclul primar să fie de 20, iar la cel gimnazial şi liceal de 25. „Datorită acestor precizări o parte din normele didactice ce se constituiau cu clase sub efective, iar o serie de unităţi şcolare nu şi-au făcut planul de şcolarizare, o parte din normele didactice au dispărut. Ca urmare, vreau să precizez că au fost şterse de pe listele de titularizare 301 fracţiuni de norme, norme didactice declarate sub jumătate de normă adică sub 9 ore. Acestea vor fi suplinite de profesori titulari care vor fi plătiţi cu ora pentru activitatea în plus”, a spus adjunctul IŞJ Suceava.

Referitor la cazurile de elevi sub efectiv, acesta a precizat că anul trecut s-au înregistrat doar 3 clase care au funcţionat cu aprobarea specială a IŞJ deoarece erau clase singulare ca specializare neputănd fi comasate.


Intră acum și în grupul de