Şcolile particulare din judeţ, în vizorul IŞJ


Intră acum și în grupul de

IŞJ Suceava are în atenţie, zilele acestea şi învăţământul particular din judeţ. Adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că directorii de şcoli particulare se plâng că IŞJ nu doreşte decât să le pună piedici. „Nimeni nu doreşte să constrângă. Pornim de la ideea că învăţământul particular trebuie să devină a alternativă reală la cel de stat. Elevii de la particular trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca şi cei de la stat şi invers. Nu trebuie să existe nici o discriminare în privinţa unităţii de învăţământ pe care un elev o absolvă”, a precizat Virginel Iordache, cu menţiunea că are mai multe semne de întrebare privind învăţământul particular şi că şcolile vor fi verificate.

Potrivit acestuia, începând de la grădiniţe şi terminând cu şcolile postliceale, toate aceste unităţi de învăţământ particular trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii ca şi şcolile din sistemul învăţământului de stat. Fiecare elev absolvent de şcoală particulară trebuie să aibă acelaşi nivel de informare ca şi cel de la stat, aceleaşi cunoştinţe.

„Dacă există şcoli particulare care nu îndeplinesc condiţiile de începerea a anului şcolar vom face demersuri să li se ridice autorizaţiile”, a menţionat adjunctul IŞJ Suceava. „Nu vrem să avem absolvenţi pe bandă rulantă şi să fie şomeri, tot pe bandă rulantă”, a afirmat Virginel Iordache. Acesta spune că şcoală nu se poate face într-un birou de 12 mp.

În judeţul Suceava învăţământ preşcolar se realizează în 9 unităţi particulare, primar în 3, gimnaziu în două şcoli, liceu în 6 unităţi, învăţământ postliceal în 6, iar şcoală de arte şi meserii într-o unitate particulară.


Intră acum și în grupul de