FOTO VIDEO// Un incendiu devastator a distrus gospodăria unui bătrân din comuna Mălini


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din satul Pâraie, comuna Mălini, a fost puternic afectată de un incendiu izbucnit în noaptea de joi spre vineri.

Gospodăria era situată într-o zonă retrasă și greu accesibilă. Proprietarul, în vârstă de 77 de ani, deși s-a autoevacuat, nu avea telefon mobil și nu a reușit să anunțe incendiul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, focul a fost observat, din depărtare, de către un pompier voluntar din comuna Cornu Luncii, care, după ce a sunat la 112 la ora 00:25, s-a deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere.

Ulterior, au mai intervenit, cu 5 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Mălini și Cornu Luncii.

La sosirea tuturor echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de 100 mp, bucătăria de vară, pe 20 mp, și adăpostul de animale, pe 150 mp. Au mai ars bunurile din interiorul clădirilor și din gospodărie (mobilier, electrocasnice, textile, circa 15 metri cubi lemn de foc și altele).

Incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, unde dormea proprietarul, cel mai probabil din cauza efectului termic, generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat la ora 4:35.

Un bătrăn de 77 de ani, din satul Pâraie, și-a pierdut agoniseala de-o viață, din cauza coșului de fum neizolat corespunzător.Sperăm, cu ajutorul comunității, ca omul să-și petreacă Sărbătorile, care se apropie, cu un acoperiș deasupra capului, așa cum inimoșii bucovineni s-au mobilizat în cazul multor semeni aflați în necaz.Pentru a preveni și alte asemenea tragedii, vă rugăm să luați aminte:La exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului trebuie să aveți în vedere:• Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;• Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;• În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;• În poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.#MAI #DSU #IGSU #ISUSuceava #pompieriimilitari #incendiu #atentielacosuldefum

Posted by ISU „Bucovina" Suceava on Thursday, November 12, 2020

Intră acum și în grupul de