Ministerul Sanatatii „pune pumnul in gura” sefului DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, s-a procopsit cu o „urecheală” zdravănă de la Minister, pentru că vorbeşte cu presa. Acesta a fost sancţionat cu avertisment scris de către ministrul Sănătăţii, pe motiv că nu a respectat legea privind relaţia cu presa. Potrivit unor surse, în adresa sosită alaltăieri la DSP Suceava se menţionează că sancţiunea i s-ar fi aplicat după ce, pe 19 februarie, ar fi făcut o anume declaraţie pentru ştirile ProFm, iar conform legislaţiei declaraţia ar fi trebuit să o facă purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Precizăm că DSP Suceava nu are în structura sa , nici Departament de relaţii cu publicul şi nici post de purtător de cuvânt, întrucât acestea nu sunt prinse în schema de personal şi nici nu sunt bani alocaţi pentru acest lucru. De câteva luni, a fost numit un purtător de cuvânt în persoana bio-inginerului Adrian Popescu, care face benevol şi fără plată această muncă, fişa postului incluzând alte atribuţii.

Alexandru Lăzăreanu nu a dorit să dea nicio informaţie despre ce anume ar fi declarat şi nici nu a comentat în vreun fel sancţiunea. Analizând însă ştirile de presă apărute din direcţia DSP, pe 19 februarie, credem că este vorba de declaraţia făcută şi presei sucevene după video-conferinţa cu secretarul de stat Raed Arafat, pe tema deficitului mare de posturi cu care se confruntă serviciile de urgenţă spitalicească şi prespitalicească din judeţ.

Reamintim că ministerul intenţionează să deblocheze câteva posturi pentru Unitatea Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava, Ambulanţă şi unele Centre de Sănătate Publică din judeţ, iar în acest sens fiecare judeţ a solicitat un anumit număr de posturi, urmând ca ministerul să ia o decizie.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat atunci să Suceava a solicitat 5 posturi de medici urgentişti, un medic pediatru şi 5 posturi de asistente, pentru Unitatea Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, 20 de posturi de şofer, 10 medici şi 20 de asistente, pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA), câte un medic la centrele de primire a urgenţelor de la spitalele din Câmpulung şi Rădăuţi, unde este nevoie de un urgentist, respectiv un medic de familie. Acesta a comentat că judeţe mai mici ca suprafaţă şi număr de locuitori „au cerut şi mai multe ambulanţe şi număr de oameni dublu”.


Intră acum și în grupul de