Sase scoli din localitati montane sucevene, implicate intr-un proiect de dezvoltare durabila (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Zilele trecute, la Poiana Braşov, a avut loc evaluarea finală a proiectului “Move4Nature”, la care a participat şi judeţul Suceava alături de alte 6 judeţe şi unde şcoala din Vatra Moldoviţei a obţinul locul I.

Potrivit şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, Suceava a fost reprezentată prin prof. dr. Porof Marcel, reprezentant din partea ISJ Suceava, prof . Buburuzan Dana, Şcoala cu clasele I-VIII, Vatra Moldoviţei, prof. Lupescu Mina, Şcoala cu clasele I-VIII, Ciocăneşti, prof. Nedelcu Cristina, Grup Şcolar Agricol Dorna Candreni, prof. Cernuşcă Cezar, Şcoala cu clasele I-VIII, nr.1 Dorna Arini, prof. Droancă Nicoleta, Şcoala cu clasele I-VIII, Crucea şi prof. Hojda Mihaela, Şcoala cu clasele I-VIII, „Ştefan cel Mare”, Cârlibaba.

Proiectul “Move4Nature” este realizat în colaborare cu CASALEN (Carpathian Sustainable Education Network) şi a fost lansat oficial de către UNEP Secretariatul Interimar al Convenţiei Carpatice şi Ensi (Environement and School Initiatives) cu ocazia celei de-a doua Conferinţe a Părţilor la Convenţia Carpatică din iunie 2008 de la Bucureşti.

„Proiectul Move4Nature este implementat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (PNUM/UNEP) Viena şi este finanţat prin programul internaţional de responsabilitate socială corporativă Move& Help al companiei OMV Austria. Obiectivele proiectului sunt promovarea protecţiei şi dezvoltării sustenabile a zonei carpatice prin introducerea educaţiei pentru dezvoltarea durabilă în curriculumul şcolilor din Carpaţi. distribuirea de materiale educaţionale în şcoli, instruirea de cadre didactice din şcoli rurale montane pentru a utiliza educaţia pentru dezvoltare durabilă ca o abordare interactivă în sala de clasă şi în arii protejate”, a declarat Petru Carcalete.

Acesta a precizat că, în proiect au fost selectate 7 judeţe montane, respectiv Braşov, Vâlcea, Suceava, Maramureş, Harghita, Cluj, Bihor.

Scopul a fost oferirea de instrumente interactive în educaţia pentru dezvoltare durabilă pentru şcolile rurale montane din Carpaţi, introducerea Ghidului educativ pentru Carpaţi şi a activităţilor viitoare în cadrul proiectului în judeţele participante.
„Evaluarea a urmărit modul cum a fost aplicat în şcoli Ghidul Educaţional, conceput şi realizat în urma întâlnirilor precedente. În clasamentul rezultatelor obţinute la nivel naţional, în aplicarea Ghidului, judeţul Suceava a ocupat locul I, prin prof. Buburuzan Dana, Şcoala cu clasele I-VIII, Vatra Moldoviţei”, a spus şeful IŞJ Suceava, cu menţiunea că la nivel de judeţ proiectul a fost coordonat de prof. Valeria Leonte, inspector şcolar pentru formare continuă.


Intră acum și în grupul de