Inca nu se stie daca vom avea centre de permanenta in judet


Intră acum și în grupul de

Medicii de familie suceveni resping în continuare noile reglementări care îi obligă să lucreze în centrele de permanenţă, în afara orelor de program de la cabinet, şi îi penalizează cu 10% din veniturile lunare dacă nu se conformează. „Nimeni nu va fi de acord să lucreze 24 de ore din 24, este inuman. Ca să nu mai vorbim că pentru 12 ore de gardă la centrul de permanenţă primim 1.200 lei, bani din care trebuie să plătim utilităţile şi asistenta. Mai mult, vor să doteze primăriile cu autosanitare pentru centrele de permanenţă, dar cine le va conduce? Noi nu suntem şoferi! De asemenea, nu suntem specialişti în medicină de urgenţă, care presupune o altă dotare şi medicaţie, noi nu putem decât să acordăm primul ajutor, ceea ce este cu totul altceva”, precizează medicul de familie sucevean, Irina Badrajan.

Luna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur spunea că dorşte ca în judeţ să fie înfiinţate măcar trei centre medicale de permanenţă. Acesta i-a cerut şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, doctorul Ludovic Abiţei, să facă demersuri pentru ca, într-o primă fază, să fie deschise centre de permanenţă la Dolhasca, Broşteni şi Solca.

În atenţia DSP mai era şi înfiinţarea unei asemenea unităţi în cartierul sucevean Burdujeni, în clădirea fostului cinematograf, care a fost reamenajat de Primărie.


Intră acum și în grupul de