Peste 100 de profesori de chimie suceveni au absolvit cursurile proiectului „e-Chimie”


Intră acum și în grupul de

Hotel Imperium din Suceava a găzduit sâmbătă, 19 ianuarie 2013, Conferinţa regională de încheiere a proiectul POSDRU „Privim către viitor – Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor moderne în predarea eficientă a chimiei – e-Chimie”. Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Gheorghe Lazăr, la eveniment au participat formatorii de la Universitatea Politehnică Bucureşti şi profesorii de chimie din judeţele Suceava şi Botoşani care au parcurs cursurile de formare în cadrul proiectului.

Din judeţul Suceava au participat la cursuri 107 profesori de chimie, distribuiţi în 6 grupe, judeţul nostru situându-se pe locul al doilea pe ţară ca număr de certificări obţinute de cursanţi, după Bucureşti.

e-Chimie

Proiectul, adresat profesorilor de chimie din toată ţara a demarat în septembrie 2010 şi a constat în cursuri de formare continuă: Curs de iniţiere/perfecţionare TIC (40 ore şi Certificat purtător de 10 credite transferabile) prin intermediul unor instrumente inovative de tip e-learning; Curs de formare de specialitate – chimie (89 ore şi Certificat purtător de 25 credite transferabile) pentru asimilarea de noi cunoştinţe de chimie şi de utilizare a instrumentelor moderne TIC pentru predarea acesteia.

Proiectul a oferit cursanţilor: două programe de formare bazate pe materiale de lucru redactate la standarde înalte; un certificat de utilizator instrumente TIC – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (10 credite); un certificat de formare în domeniul de specialitate (25 credite); suporturi de curs în format tipărit şi în format digital.

„Conferinţa finală a avut scopul de diseminare a rezultatelor obţinute în cadrul cadrul proiectului, de a promova bunele practici de predare identificate în cadrul acestui proiect şi interesele profesorilor de chimie, ca educatori ai tinerei generaţii. De asemenea, au fost înmânate atestatele de formare însoţite de anexă, precum şi suportul de curs”, a declarat Lazăr, cu precizarea că pentru Regiunea Nord – Est (judeţele: Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava), coordonatorul proiectului a fost dr. ing. Oana Cristina Pârvulescu de la Universitatea Politehnică Bucureşti.

 

 


Intră acum și în grupul de