Evenimentul caritabil pentru proiectul C.A.S.A. a adunat 10.550 lei


Intră acum și în grupul de

Proiect CASA2Evenimentul caritabil organizat sâmbătă, în Talcioc Cultural Suceava, de Ordinele Reunite ale Cavalerilor Cruciați din România, în parteneriat cu Salvați Copiii – filiala Suceava pentru proiectul C.A.S.A., a adunat suma de 10.550, informează într-un comunicat de presă, Camelia Iordache, preşedintele organizaţiei sucevene.

Potrivit sursei citate, evenimentul a constat în licitație cu lucrările artiștilor Romulus Butnaru, Tiberiu Cosovan, Anca Grecu, Iasmina Răceanu, Ioan Maliș, Aurel Ierulescu și Mihai Pînzaru PIM. În paralel s-a desfășurat o tombolă cu lucrări realizate de copiii de la Școala Gimnazială ”Constantin Platon” Bacău, Școala Gimnazială Ciocănești, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Grupul Școlar ”Iorgu Virnav Liteanu” Liteni, Școala Gimnazială Adâncata, beneficiari ai proiectului ”Creștem împreună” și voluntari ai organizației din Suceava și Dorohoi, precum și vânzare de icoane ale artistului Aurel Ierulescu și lucrări ale copiilor din Suceava.

La eveniment au participat membri ai Ordinelor Reunite ale Cavalerilor Cruciați din România și artiști, iar atmosfera a fost întreținută de Eugen Toboș, cu un miniconcert de chitară clasică.

Fondurile obținute în urma evenimentului sunt în valoare de 10.550 lei.

Copiii familiei Pascariu, prezenți la eveniment, au primit cadouri ce constau în produse de igienă, donate de o familie de suceveni și torturi, donate de S.C. Delice din Câmpina, județul Prahova.

Informații despre proiectul C.A.S.A.

Obiectivul proiectului C.A.S.A. este de a asigura familiei Pascariu un spațiu de locuit sigur și care să ofere condiții minime de învățare pentru copii. „Ne-am propus ca, prin muncă voluntară, să construim două camere (una pentru băieți), o bucătărie și o baie. Pentru atingerea acestui obiectiv avem nevoie de resurse materiale (materiale de construcții) și financiare care vor fi utilizate pentru construcție.

Până în prezent, pe parcursul anului 2012 și 2013, am făcut campanii de strângere de fonduri pe pagina de facebook a organizației și prin adresare directă la societăți comerciale. În luna septembrie 2012, pentru proiect s-a strâns suma de 2.900 lei și materiale de constructii (OSB) donate de către EGGER, Rădăuți”, susţine Camelia Iordache.

Potrivit acesteia, deoarece campania nu a avut rezultatele scontate, nu am reușit, așa cum ne-am propus, să facem o căsuță după proiectul realizat de un arhitect – voluntar al organizatiei. De aceea, am hotărât ca să pregătim locuința pentru iarnă, cu resursele materiale și financiare disponibile.

Voluntarii de la ISU Suceava, au izolat peretii, acoperișul și tavanul cu vată minerală, OSB și pânză impermeabilă iar voluntarii de la Salvați Copiii au făcut ca totul să fie mai vesel, pictând pereții interiori și barele de lemn ce fixează pânza impermeabilă.

În prezent dispunem de suma de 23.200,00 lei – diferența rămasă din 2012, donații de la evenimentul ”Alexandria Acustic” organizat de La Fierărie-Talcioc Cultural, Librăriile Alexandria și Culturești.ro, o sponsorizare de la o societate comercială – Specialist Consulting București, donații private, precum și suma colectată în cadrul campaniei derulate în perioada 1-3 mai 2013, în parteneriat cu Shopping City Suceava și în cadrul evenimentului din 2 noiembrie 2013.

Au fost primite donații în materiale de construcții – OSB de la EGGER Rădăuți, uși de interior și exterior, ferestre și se va asigura betonul necesar pentru fundație.

Pentru a putea construi locuința, estimăm că este necesară suma de 44.000 lei (aproximativ 10.000 euro) ”, a completat preşedintele Salvaţi Copiii – filiala Suceava.


Intră acum și în grupul de