Sucevenii îşi află marţi adversara din semifinalele Challenge Cup (Handbal, Cupa Challenge)


Intră acum și în grupul de

Bern Muri, Beşiktaş sau Reşiţa?

Calificaţi în semifinalele Cupei Challenge după ce i-au eliminat într-o dublă manşă pe austriecii de la Krems, handbaliştii suceveni îşi vor afla marţi adversarul din penultima fază a celei de-a patra competiţii valorice din Europa la nivel de inter-cluburi. Marţi, de la ora 13, patru formaţii se vor regăsi în urna Cupei Challenge: CS Universitatea Suceava, UCM Reşiţa (deţinătoarea trofeului), BSV Bern Muri (Elveţia) şi Beşiktaş Istanbul (Turcia).

BSV Bern Muri s-a calificat cu noroc în semifinale

BSV Bern Muri a ajuns în semifinale după ce în turul al treilea a trecut uşor de luxemburghezii de la HB Esch însă în optimile de finală, elveţienii au avut emoţii mari dar sau calificat în sferturi în dauna ruşilor de la SKIF Krasnodar doar datorită faptului că au marcat mai multe goluri în meciul din deplasare. Şi în sferturile de finală, echipa din capitala Elveţiei a suferit mult. În tur a învins la o diferenţă de 10 goluri pe Ştiinţa Bacău pentru ca în returul de sâmbătă să se califice după ce a pierdut la o diferenţă de 9 goluri.

Turul III
BSV Bern Buri – HB Esch 32 – 24
HB Esch – BSV Bern Muri 24 – 38
Optimi de finală
BSV Bern Muri – SKIF Krasnodar 29 – 31
SKIF Krasnodar – BSV Bern Muri 33 – 35
Sferturi de finală
Ştiinţa Bacău – BSV Bern Muri 37 – 28
BSV Bern Muri – Ştiinţa Bacău 38 – 28

BSV Bern Muri nu este la prima prezenţă în semifinalele Cupei Challenge, unde a mai ajuns şi în sezonul 2005-2006. Atunci, elveţienii au ratat prezenţa în ultimul act în dauna portugezilor de la Sporting Horta, echipă care ulterior a pierdut finala cu Steaua MFA Bucureşti. Lotul echipei Bern Muri este alcătuit din 17 jucători dintre care 15 sunt elveţieni şi unul sârb şi unul danez. Iată componenţa lotului echipei din Ţara Cantoanelor: Antoine Ebinger, Timo Heiniger – portari, Tobias Baumgartner, Goran Cvetkovic (Serbia), Benjamin Eschaud, Nicolai Hansen (Danemarca), Stephan Leiser, Alen Milosevic, Luca Muhlemann, Stefan Odermatt, Oliver Raz, Sepp Schwander, David Staudenmann, Benjamin Steiger, Valentin Striffeler, Toni Von Allmen şi Marc Vonlanthen. În competiţia internă, BSV Bern Muri este pe locul 4 după disputarea a 23 de etape.

Beşiktaş Istanbul, o obişnuită a cupelor europene

Turcii de la Beşiktaş Istanbul au avut un parcurs greu până să ajungă semifinale. În turul al treilea, posibilii adversari ai sucevenilor au depăşit pe suedezii de la Lund la o diferenţă de un singur gol, la fel întâmplându-se şi în sferturile de finală, unde a înregistrat aceleaşi rezultate ca în turul III. În optimi, turcii au avut mult de muncă în faţa austriecilor de la HIT Innsbruck pe care i-au întrecut doar datorită faptului că au marcat cu un gol mai mult în partida din deplasare.

Turul III
Beşiktaş Istanbul – H43 Lund 26 – 23
H43 Lund – Beşiktaş Istanbul 27 – 25
Optimi de finală
HIT Innsbruck – Beşiktaş Istanbul 26 – 25
Beşiktaş Istanbul – HIT Innsbruck 25 – 24
Sferturi de finală
Beşiktaş Istanbul – Buducnost Podgorica 26 – 23
Buducnost Podgorica – Beşiktaş Istanbul 27 – 25

Iată componenţa lotului de jucători: Mustafa Akozluer, Ibrahim Demir, Yilmaz Ozgur – portari, Gokhan Aksu, Omer Arifoglu, Erkan Asikoglu, Azberk Berker, Oguzhan Buyuk, Nesih Cakar, Ugur Coban, Ramazan Done, Utku Erguder, Bulent Erkol, Dmitri Fedorov (Rusia), Safet Halilagic (Bosnia Herţegovina), Vadzim Lisitsa (Belarus), Alikemal Nakkas, Valeri Parshkov (Azerbaidjan), Stanislav Tutic (Serbia) şi Vladimir Zelic (Serbia). În lotul celor de la Beşiktaş se regăsesc câţiva jucători de la prima reprezentativă a Turciei precum şi câţiva stranieri, sârbii Tutic şi Zelic, azerul Parshkov, bosniacul Halilagic, rusul Fedorov şi bielorusul Lisitsa.
Beşiktaş Istanbul este o grupare obisnuită cu competiţiile europene, în sezonul trecut turcii evoluând în preliminarii Ligii Campionilor iar acu doi ani în Cupa Cupelor. Din 1993 şi până în present, Beşiktaş a evoluat permanent în cupele europene, cu excepţia sezonului 2004-2005.

UCM Reşiţa, echipa cu un parcurs perfect în Cupa Challenge

Fără doar şi poate, cel mai periculos adversar al “studenţilor” în semifinal ar fi cealaltă reprezentantă a României rămasă în competiţie, UCM Reşiţa, câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei Challenge. Deşi la finalul sezonului trecut au obţinut dreptul de participa în Cupa EHF, formaţia antrenată de Aihan Omer a ales să participle tot în Challenge Cup tocmai pentru a câştiga trofeul pentru a treia oară consecutiv, situaţie în care ar păstra definitiv cupa. Până în semifinale, UCM Reşiţa a avut un parcurs perfect, învingând în toate partidele de acasă şi din deplasare, în ciuda faptului că a înfruntat echipe care provin ţări cu tradiţie în handbalul masculin.

Turul III
HRL Karlovac – UCM Reşiţa 26 – 34
UCM Reşiţa – HRK Karlovac 31 – 25
Optimi de finală
Vardar Skopje – UCM Reşiţa 26 – 32
UCM Reşiţa – Vardar Skopje 31 – 20
Sferturi de finală
Proleter Naftagas – UCM Reşiţa 22 – 30
UCM Reşiţa – Prolter Naftagas 37 – 25

Lotul echipei UCM Reşiţa: Mihaly Pereverzia (Ungaria), Cristian Ionescu, Cristian Antonaru, Nenad Damjanovic (Serbia), Bojan Butulija (Serbia), Florin Ciubotaru, Florin Cuciula, Marian Filip, Marius Grozăvescu, Gheorghe Irimescu, Michal Kraus (Cehia), Andrei Macovei, Mihuţ Pancu, Duşan Pasic (Serbia), Eremia Pârâianu, Sebastian Pârvan, Martin Prachar (Cehia), Mihai Rohozneanu, Evangelios Scholjin, Claudiu Stan, Adrian Tucanu, Alin Vaidasigan şi Yan Vizhbovskyi (Ucraina).
Reşiţenii au investit mult în transferuri la începutul acestui sezon şi au un lot extreme de valoros cu care luptă pe trei frinturi, campionat, Cupa României şi Cupa Challenge, obiectivul echipei fiind de a câştiga toate cele trei competiţii. Aihan Omer are sub comanda sa patru suceveni (Irimescu, Rohozneanu, Ciubotaru şi Pancu), trei dintre aceştia evoluând şi în naţionala României. Mai mult, la gruparea ucemeristă joacă şi câţiva străini valoroşi precum Butulija, Vizhbovskyi, Scholjin, Prachar, Kraus sau Damjanovic.


Intră acum și în grupul de