Sezonul competitional 2010-2011, cel mai bun din ultimii ani (Hochei pe gheata)


Intră acum și în grupul de

Hocheiul pe gheaţă este unul dintre cele mai complexe jocuri sportive. Trebuie să ştii în primul rând să patinezi excelent, apoi să ai o îndemânare deosebită cu crosa şi pucul şi nu în ultimul rând îţi trebuie o pregătire fizică specială pentru a rezista ritmului de joc şi inerentelor body-check-uri.

Aşa dificil cum este, hocheiul a prins bine în zona Sucevei şi are o tradiţie îndelungată, o tradiţie care este pe cale să revină la ceea ce a fost odată hocheiul pe aceste meleaguri. Deşi a rămas cu doar o singură echipă într-o competiţie oficială, din cauza faptului că era costisitor de susţinut două formaţii bugetul CSM Suceava fiind limitat, hocheiul sucevean a avut, din punct de vedere sportiv, un sezon competiţional bun. Echipa de juniori a CSM Suceava care evoluează în campionatul juniorilor under 14 ani a reuşit câteva rezultate de excepţie. Mai mult, şase dintre sportivii crescuţi şi lansaţi la Suceava joacă la echipe de prestigiu în peisajul hocheistic românesc.

Micii hocheişti suceveni pregătiţi de Constantin Curelaru şi Cătălin Vasiliu au reuşit în sezonul competiţional victorii în faţa Stelei, a echipei CS Olimpia Ploieşti şi a formaţiei HC Madicsa Cârţa (Harghita). Hocheiul sucevean se mai poate mândri cu faptul că sucevenii Răzvan Cozma şi Cătălin Cozma au devenit vicecampioni naţionali la juniori under 18 cu Steaua Bucureşti, iar Codrin Băieşu, Octavian Simileac şi Alexandru Sârghi au cucerit medalia de bronz la categoria juniori under 16 cu Dunărea Galaţi, formaţie care s-a impus în duelul cu Steaua acolo unde joacă alt sucevean, Jurgen Stadler.

Deşi se poate considera că sezonul care tocmai s-a încheiat a fost bun, nu totul a fost perfect în hocheiul sucevean. Cei 85 de sportivi care fac hochei la Suceava, la începători sau la grupele de performanţă beneficiază de un singur vestiar. Mai trebuie de remarcat faptul că la turneul de la Suceava formaţiile oaspete s-au dezechipat pe sală iar arbitri într-un birou. Încă un lucru mai trebuie menţionat în legătură cu turneul găzduit de patinoarul sucevean este acela că gheaţa a fost absolut nesatisfăcătoare pentru că rolba, maşina cu care se curăţă gheaţa, este defectă de o perioadă lungă de timp.

„Avem la antrenamente peste 85 de copii cărora le place cu adevărat hocheiul. Trebuie să spun că fără dragoste pentru hochei nu se poate face performanţă. Un exemplu în acest sens sunt doi fraţi din Rădăuţi, Petrovici, care fac naveta la Suceava pentru a fi prezenţi la şedinţele de pregătire tehnică.

Păcat că nu putem oferi copiilor cele mai bune condiţii de pregătire şi competiţie, dar să sperăm că lucrurile se vor schimba în bine.

În ceea ce priveşte sezonul competiţional oficial echipa noastră, CSM Suceava a progresat mult în campionatul under 14 reuşind câteva rezultate de excepţie. Doar un singur gol ne-a despărţit de evoluţia în turneul I-V, dar oricum ne-am descurcat, onorabil zic eu, şi în turneul VI-VIII reuşind să ne clasăm în final pe locul VII. Echipa noastră ar putea şi mai mult dacă s-ar putea pregăti pe gheaţă mai multe luni pe an. Oricum, un lucru deosebit de util este patinoarul uscat din cadrul complexului „Unirea”, patinoar care ne dă posibilitatea să ne antrenăm chiar şi vara şi să economisim sumele cu care ar fi trebuit să facem în alte locaţii stadiul de pregătire centralizată.

Din echipa noastră under 14 putem să-i remarcăm la finele acestui sezon competiţional pe Alex Tăuteanu, Bogdan Vasiliu, Eduard Davidel şi Ştefan Afanasov, tineri care promit.

Încă un lucru care ne face să continuăm munca la Suceava este acela că hocheiştii crescuţi de noi au ajuns să evolueze la cluburi de marcă în hocheiul românesc ca Steaua şi Dunărea Galaţi. Răzvan Cozma şi fratele lui Cătălin joacă la juniorii under 18 de la Steaua, iar Jurgen Stadler la juniorii under 16 de la acelaşi club. La Dunărea Galaţi în campionatul under 16 evoluează Codrin Băieşu, Octavian Simileac şi Alexandru Sârghe.

Sperăm ca în sezonul viitor când vom juca în campionatul juniorilor under 16 să avem cel puţin aceleaşi rezultate ca în campionatul under 14”, a declarat antrenorul secţiei de hochei a CSM Suceava, Constantin Curelaru.

Memorialul „Ştefan Tomovici”, un turneu care menţine interesul sucevenilor pentru hochei

Pasiunea sucevenilor pentru hochei este ţinută vie şi de Memorialul „Ştefan Tomovici”, competiţie de old-boys de mare interes. Deşi în acest an turneul nu a putut avea loc la Suceava, patinoarul fiind închis, totuşi echipa reprezentativă a Sucevei a demonstrat la Galaţi, acolo unde s-a disputat turneul hocheistic, că ştie să joace şi să facă şi spectacol.

Dacă în anii trecuţi sucevenii nu aveau nicio şansă în faţa „veteranilor” gălăţeni, la această ediţie a Memorialului „Ştefan Tomovici” sucevenii i-au învins şi au arătat o organizare deosebită. Grupul hocheiştilor trecuţi de prima tinereţe a decis ca la finele acestei luni să continue seria partidelor cu alte formaţii din ţară la Braşov acolo unde vor juca pe modernul patinoar recent inaugurat.


Intră acum și în grupul de