Copiii de la cercul Radioclub din cadrul Palatului Copiilor Suceava au demonstrat real talent la memorialul „Iacob Buiucliu” (Tir sportiv)


Intră acum și în grupul de

Copiii înscrişi la cercul Radioclub din cadrul Palatului Copiilor Suceava au participat recent la Memorialul „Iacob Buiucliu” care s-a desfăşurat la poligonul din Solca. La întreceri au luat parte Augustin Pintea – 9 ani, Iosif Leonte, Tudor Şutac şi Andrei Aiuresei – 12 ani, Cezar Simioniuc – 13 ani, Claudiu Ciobanu, Victor Turuşco şi Vlad Onofrei – 14 ani, Adrain Brînzei şi Matei Moscaliuc – 15 ani, Silviu Jureschi – 16 ani, Mihaela Ştirbu şi Codruţ Brînzei – 17 ani.

După executarea tragerii de acomodare – reglaj, s-a trecut la proba de concurs, 10 focuri, armă cu glonţ calibru 5,6 mm, poziţie culcat – rezemat, 50 metri. Sistemul de ochire a fost cel cu dioptru (folosit la armele standard). Chiar dacă antrenamentele de la Palatul Copiilor din Suceava s-au făcut cu o puşcă „Gamo” cu aer comprimat cu sistem clasic de ochire, toţi elevii cercului Radioclub au fost „pe ţintă” cu toate cele 10 lovituri.

Cum competiţia a fost open, cel mai bun rezultat a fost realizat de Claudiu Ciobanu – 88 de puncte, el fiind urmat în clasament de Iosif Leonte cu 85 de puncte şi Andrei Brânzei cu 83 de puncte. Primii trei clasaţi au primit diplome, medalii şi tricouri din partea organizatorilor. Amfitrionii Memorialului „Iacob Buiucliu”, profesorul Ştefan Buiucliu şi secretarul de concurs profesorul Constantin Tarpan au efectuat o evaluare obiectivă a nivelului de pregătire, corectând totodată şi greşelile de tragere

Mergând pe principiul că cine trage bine cu arma cu aer comprimat va trage la fel şi cu arma cu glonţ, o parte dintre elevii cu rezultate deosebite au rămas în atenţia profesorului Ştefan Buiucliu.

Pe lângă tinerii de la Palatul Copiilor din Suceava, la Memorialul „Iacob Buiucliu” a participat şi o grupă de elevi de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, ei impresionând prin disciplină şi executarea promptă a comenzilor conducătorului tragerilor.

„Tirul sportiv, chiar dacă este un sport care nu adună mulţi spectatori, dezvoltă la cei ce-l practică o serie de calităţi precum: stăpânirea de sine, calmul perseverenţa, tenacitatea şi dorinţa de autodepăşire, calităţi care pot fi utile şi în viaţa de toate zilele”, a declarat profesorul Viorel Dincă de la cercul Radioclub al Palatului Copiilor din Suceava.


Intră acum și în grupul de