Crescatorii de vaci de carne din Romania au ales sa se asocieze la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Dumitru Girgorean este primul preşedinte ales al Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România (ACBCR), care s-a constituit la finele săptămânii la Suceava iar sediul il va avea in comuna Moara.

Şedinţa de constituire a avut loc la Palatul Administrativ al judeţului Suceava iar la ea au participat 35 de crescători de bovine din zona Moldovei.

În calitate de invitaţi au participat mai mulţi „oficiali” ai judeţului printre care s-au numărat preşedintele Consiliuluio Judeţean, Gheorghe Flutur, prefectul judeţului, Sorin Arcadie Popescu, directorul Camerei Agricole, Viorel Marinache şi şeful ANSVSA, Petrea Dulgheru.

Conform comunicatului oficial al ACBCR, „şedinţa a avut ca scop constituirea juridică a Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România, desemnarea membrilor Consiliului Director si stabilirea metodologiei de lucru. În urma dezbaterilor un număr de 23 crescători de bovine au devenit membri cu drepturi depline – fondatori, rămânând deschisă posibilitatea aderării altor membri, în aceleaşi condiţii, până la următoarea întrunire. Membrii înscrişi în asociaţie reprezintă 8 judeţe – Suceava, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Bistriţa, Braşov, Cluj şi Maramureş, exprimându-şi interesul pentru a se înscrie în asociaţie în perioada imediat următoare crescători de bovine din judeţele Galaţi, Harghita şi Bihor. Cei 23 de membri ai asociaţiei însumează un efectiv total de 2500 capete bovine din rase de carne sau metişi”.

Flutur: „România rămâne o importatoare masivă de produse alimentare”

Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur le-a cerut participantilor la prima şedinţă a Asociaţiei să facă toţi paşii necesari pentru a avea personalitate juridică atsfel încât să devină în scurt tip un jucător pe piaţa de carne. Flutur a explicat că în momentul de faţă România rămâne o importatoare masivă de produse din carne în condiţiile în care există toate premisele pentru a nu fi aşa.

„România rămâne o importatoare masivă de produse alimentare. Cei care produc ar trebui să se asocieze pentru a putea vinde la un preţ bun . Exemplul pe care il dau tot timpul este cu Asociaţia „Produs in Bucovina” care oriunde merge are un succes garantat”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Şeful CJ Suceava a anunţat ca în luna martie îl va aduce la Suceava, pentru discuţii cu fermierii, pe ministrul agriculturii şi i-a încurajat pe fermieri să înceapă să crească şi vaci de carne deoarece există mare cerere in momentul de faţă pe piaţa românească şi va fi vorba de o afacere rentabilă.

Sorin A. Popescu: „Guvernul pregăteşte un act normativ prin care va subvenţiona creşterea vacilor de carne”

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu a arătat la întâlnirea cu fermierii că el însuşi are experienţă în domeniul creşterii taurinelor, soţia sa având o fermă de câteva sute de capete in vecinătatea Sucevei şi le-a cerut membrilor Asociaţiei să fie încrezători în demersul de asociere.

Sorin Popescu le-a dat şi o veste bună participanţilor la şedinţa ACBCR spunându-le că Guvernul lucrează în momentul de faţă al un act normativ prin care să subvenţioneze şi creşterea bovinelor de carne.


Intră acum și în grupul de