Preda: Partidul primarilor cu peste doua treimi dintre primari şi viceprimari lipsa la CN a PDL


Intră acum și în grupul de

Aflat vineri la Gura Humorului ca susţinător al moţiunii cu care Vasile Blaga candidează la preşedinţia PDL, vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a declarat că baza PDL sunt primarii şi viceprimarii, aleşii locali ai partidului, iar peste două treimi dintre aceştia nu-şi vor putea exprima opţiunea din cauză că numărul delegaţilor la Convenţia Naţională din 14 mai a fost stabilit la 1.400 în condiţiile în care a cerut în mărirea numărului delegaţilor astfel încât să fie incluşi şi primarii şi viceprimarii, dar această solicitare a fost respinsă.

„Am cerut ca cei două mii de primari şi viceprimari să fie prezenţi la alegerea preşedintelui partidului. Lipsa acestora de la Convenţia Naţională demolează un mit şi un brand al PDL, de partid al primarilor”, a spus Preda, care a arătat că în actualele condiţii, doar aproximativ cinci sute dintre aleşii locali vor fi delegaţi la Convenţia Naţională a PDL.

El a arătat că nu este în regulă ca un partid mare cum este PDL să nu-şi permită să organizeze cel mai important for al său cu peste patru mii de delegaţi, menţionând că motivaţia că este nevoie de decizia Consiliului Naţional de Coordonare nu este susţinută, mai ales că decizii care trebuiau luate de CNC, cum ar fi desemnarea miniştrilor precum şi alte decizii importante au fost luate Biroul Permanent şi au fost apoi confirmate de CNC. „De acum nici un susţinător al moţiunii lui Emil Boc nu mai poate folosi sintagma că aparţine partidului primarilor pentru că nu are acoperire prin votul dat din cauza unor motivaţii meschine politice”, a spus Preda.

Vicepreşedintele PDL a arătat că nu este o nemulţumire a sa personală, ci este rezultatul întâlnirilor din teritoriu exprimate de primari şi viceprimari care vor rămâne acasă şi nu vor fi delegaţi la Convenţia Naţională.


Intră acum și în grupul de