Mihai Turcanu, candidatul PNL la europarlamentare din zona nord est sustine ca va lupta pentru controlul alimentelor


Intră acum și în grupul de

Fostul preşedinte al ANSVSA, Mihai Ţurcanu, a declarat, duminică, la Suceava, că va milita şi ca eurodeputat pentru verificările la produsele alimentare arătând că el le-a început au fost sistate după retragerea sa din funcţie motiv pentru care, din lipsa controalelor, acum s-au găsit numeroase nereguli.

Ţurcanu, şi-a lansat candidatura la alegerile europarlamentare în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL Suceava şi le-a spus liberalilor suceveni că pot să aibă încredere în el, că şi chiar dacă va fi europarlamentar va fi acelaşi om.

El a spus că în perioada scurtă în care a fost preşedinte al ANSVSA a făcut „o figură bună” şi că a făcut „lucruri puţine, dar mari” pentru România. Ţurcanu a arătat că, din păcate pentru ţară şi pentru populaţie, au ieşit la suprafaţă probleme grave după controalele dispuse.

„Premierul le ştia, Constantin(ministrul Agriculturii) ştia şi mi-au dat girul. După trei săptămâni de scandal în presă mi s-a cerut să mă retrag”, a spus Ţurcanu care a menţionat că i s-a promis că se va menţine aceeaşi linie în privinţa verificărilor.

turcanu

„Nu s-a vrut să se continue şi am fost minţit. După un an problemele au apărut din nou din cauza lipsei controlului”,  spus Ţurcanu.

El a menţionat că în perioada în care a condus ANSVSA s-a început verificare pieţei şi că dacă va ajunge eurodeputat va continua să susţină acest tip de controale şi că nimeni nu-i va putea pune pumnul în gură.

Mihai Ţurcanu a demisionat în martie 2013 din funcţia de preşedinte al ANSVSA după scandalul laptelui infestat cu aflatoxină.

Procurorii DIICOT au destructurat două grupuri infracţionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă. Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de