„Let’s bike it!” face harta gunoaielor din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, 9 iulie 2011, s-a lansat la Suceava proiectul national LET’S BIKE IT ca parte a LET’S DO IT ROMANIA in organizarea Clubului Eco Montan Origini Verzi Suceava si a Asociatiei Judetene SPORTUL PENTRU TOTI Suceava, informează organizatorii într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, “Let’s Do It Romania” este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmpla şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singura zi, pentru o Romanie curata! Let’s Bike It reprezintă cartarea pe biciclete şi identificarea mormanelor de gunoi, caracterizarea acestora si transmiterea coordonatelor geografice in vederea crearii unei harti digitale cu punctele respective.

Intâlnirea participantilor s-a făcut pe Zamca, lângă magazinul “La Pedale”. De aici s-a plecat spre Manastirea Dragomirna, unde s-a facut instructajul acestora. Traseul ales pentru cartare a fost Suceava -Mitocu Dragomirnei – Patrauti si retur, cu un total de 50 km.

“Traseul a fost ales de comun acord cu cei 15 biciclisti participanti si a indeplinit toate conditiile pentru o zi extrem de calduroasa. Am avut parte de padure, umbra, aer curat, traseu accesibil tuturor, apa pentru rehidratare de la fintini, localnici care ne priveau cu admiratie, sportivi bine pregatiti dar si incepatori. Ca sa nu mai spunem de citeva mici accidentari si julituri. Singurul lucru care a lipsit, spre bucuria si aprecierea noastra a fost gunoiul!

Cu exceptia câtorva sticle de plastic traseul este impecabil de curat! Felicitari celor care intretin aceasta padure. Dar, acesta este doar inceputul! In saptaminile care urmeaza, cu ajutorul voluntarilor SPORTUL PENTRU TOTI se vor identifica si carta mormanele de gunoi din localitatile Ipotesti, Patrauti, Adincata, Siminicea, Dolhasca, Ciocanesti si Siret. LET’S BIKE IT pentru Suceava!”, se mai arată în comunicatul celor care au organizat acţiunea.


Intră acum și în grupul de