Grupare din Suceava şi Iaşi acuzată de şantaj şi sechestare de persoane destructurată de DIICOT Suceava. Şase reţineri


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, în baza delegării DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au finalizat documentarea activităţii infracţionale pentru mai multe persoane domiciliate în judeţele Suceava şi Iaşi, cercetate începând cu anul 2010 pentru infracţiunea de constituirea unui grup infracţional organizat, 14 infracţiuni de şantaj şi 3 infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal.

În acest caz, vineri,  poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, au pus în aplicare mandatele de aducere emise de către DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, la sediul unităţii de parchet fiind conduşi 7 suspecţi, respectiv: B. Gheorghe, de 47 ani, S. Sorin, de 33 ani, A. Constantin, de 31 ani, toţi din Suceava, R. Valentin, de 39 ani, din comuna Hănţeşti, A.  Dragoş, de 36 ani, B. Mihai, de 55 ani, ambii din municipiul Paşcani, jud. Iaşi şi C. Marcel, de 49 ani, din municipiul Suceava.

Pentru capturarea unor suspecţi au fost organizate acţiuni speciale în zonele în care au fost localizaţi, participând mai multe echipe mixte de poliţişti judiciarişti şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi fiind utilizate mijloacele tehnice din dotare.

retinere hot prindere politie

În cauză s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal, faţă de primii 6 inculpaţi fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar faţă de suspectul C. Marcel a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Toţi cei 6 inculpaţi reţinuţi au fost introduşi în arestul I.P.J. Suceava.

În cauză s-a beneficiat de suportul informaţional al DOS.

 

„Siguranţa comunităţii este principala prioritate a Poliţiei Române. Poliţiştii utilizează toate instrumentele procedurale şi tehnicile investigative pentru identificarea autorilor de infracţiuni , probarea activităţii infracţionale şi deferirea acestora justiţiei, astfel încât comunitatea suceveană să fie una sigură.

Poliţiştii acordă o atenţie deosebită comportamentelor de tip antisocial cu componentă violentă ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi a genera criminalitate de tip organizat  şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii,  astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată”, subliniază Poliţia Suceava.

 


Intră acum și în grupul de