Două ședințe de Consiliu Județean în decurs de o oră pentru adoptarea unor hotărâri privind proiectul noului drum Suceava-Iași


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a susținut, marți, două ședințe, una extraordinară și una „de îndată” în decurs de o oră, în cadrul cărora au fost adopate hotărâri privind proiectul noului drum interjudețean Suceava-Iași care urmează să fie realizat cu finanțare europeană prin POR 2014-2020.sedinta CJ Suceava, Flutur, Seredenciuc, Marian Nita (3)

În ambele ședințe consilierii PNL și PSD au votat în unanimitate proiectele propuse aprobării ținând cont că acesta este cel mai important proiect pe POR 2014-2020 din regiunea nord-est, proiect inițiat încă din 2014, iar autoritățile sucevene și ieșene sunt primele care depun un proiect în acest exercițiu financiar european.

În ședința de marți au fost corectate unele aspecte prevăzute în proiectele adoptate inițiat după consultarea Autorității de Management a Proiectului.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că „asta e soarta celor care au primele proiecte”.

”Acum debutează acest program”, a spus Flutur.

El a menționat că pentru această cerere de finanțare au semnat și 11 primari suceveni din localitățile prin care acest drum va trece.

Flutur a spus că sunt patru tronsoane de drum județean care se modernizează prin acest proiect, inclusiv peste 10 kilometri de drum pietruit și că din cei 1.134 de kilometri de drum județean din județ mai rămân drumuri de piatră circa 100 de kilometri care vor fi modernizați prin programe proprii ale CJ Suceava.

„Suntem pregătiți și avem toate documentele pentru a depune proiectul”, a spus Flutur.

Cheltuielile legate de acest proiect sunt de 329,71 milioane de lei, din care valoarea pentru județul Suceava este de 151,1 milioane de lei, cu o contribuție eligibile de 2,8 milioane de lei, dar și cu o contribuție neeligibilă de 10,1 milioane de lei.

 

Proiectul iniţiat de judeţele Suceava şi Iaşi pentru modernizarea cu fonduri UE a unui drum interjudeţean pe o lungime de circa 170 de kilometri a fost avizat în februarie 2015 de Consiliul de Dezvoltare Regională Nord-Est, fiind considerat de importanță strategică, fiind şi cel mai mare proiect de acest gen.

 

Prin proiect se prevede reabilitarea de drumuri judeţene din cele două judeţe pe traseul Iaşi-Gropniţa-Coarnele Caprei-Belceşti-Scobinţi-Lespezi-Budeni-Dolhasca-Liteni-Udeşti-Bosanci-Ipoteşti-Suceava-Moara-Liteni-Zahareşti-Stroieşti-Vâlcele-Costâna-Dărmăneşti-DN2, având o lungime de 170 de kilometri.

CJ Suceava şi CJ Iaşi s-au asociat în 2014  în vederea realizării unui astfel de proiect strategic pe finanţarea 2014-2020. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de