Ultra-maratonul internațional Ultrabug , inclus în topul mondial al celor mai bune alergări de trail, se va desfășura în perioada 2-4 iunie la Fundu Moldovei


Intră acum și în grupul de

La Fundu Moldovei, se va da startul, vineri, 2 iunie,  celei de-a patra editii a ultra-maratonului international Ultrabug. Concursul se desfasoara pe parcursul a trei zile (2-4 iunie), cei peste o suta de concurentii avand de parcurs in total 100 km, anunță organizatorii într-un comunicat.

„In numai cativa ani, Ultrabug a devenit unul dintre cele mai apreciate evenimente de acest gen. In iulie 2016, revista britanica de specialitate Trail Running Magazine il include in lista celor mai bune 50 de alergari de trail din lume, alaturi de competitii foarte cunoscute”, arată sursa citată.

Deja devenit traditie in calendarul alergarilor montane, ideea acestui concurs ii apartine jurnalistei britanice Anne-Marie Lategan, ea insasi o pasionata alergatoare. In 2013 Anne-Marie a petrecut cateva zile de vacanta la Fundu Moldovei si, impresionata de frumusetea Obcinelor Bucovinei, de ospitalitatea localnicilor si, nu in ultimul rand, de gustoasele bucate traditionale, s-a gandit ca aceasta zona trebuie promovata si in randul iubitorilor curselor de alergare de anduranta, precizează sursa citată.

 

Traseele celor 3 zile sunt deosebit de pitoresti. Obcinele Feredeului si Mestecanis incanta in fiecare an alergatorii si suporterii care vin in numar din ce in ce mai mare pentru a se bucura de acest „Festival al alergarii”, asa cum a fost numit de unul dintre alergatori.

Faima Ultrabug a depasit granitele Romaniei si, ca in fiecare an, printre cei peste 150 de participanti, la start se vor afla si alergatori din alte tari: Marea Britanie, Cehia, Africa de Sud, Germania, Slovacia, Italia, Republica Moldova, unii dintre ei revenind pentru a treia oara la ultra-maratonul de la Fundu Moldovei.

 

 

Ultrabug este deja cunoscut in Romania, in media au aparut pana acum zeci de postari si articole despre acest eveniement. Articole despre ultra-maratonul de la Fundu Moldovei au aparut si in publicatii prestigioase din Marea Britanie: The Guardian, Women’s Running Magazine.

Ultrabug este o ocazie speciala pentru alergatori, voluntari si suporteri de a petrece cateva zile unice intr-un adevarat colt de rai si intr-o atmosfera speciala  care face ca an de an participantii sa revina si sa recomande ultra-maratonul de la Fundu Moldovei prietenilor alergatori si un numai.

 

 

„Ultrabug nu inseamna doar alergare si mers pe munte. Pentru serile de dupa parcugerea traseelor, organizatorii le-au pregatit participantilor diverse surprize si, pentru sambata seara, un mare foc de tabara. Ceremonia de premiere va avea loc, ca aproape in fiecare an, la Stana Vancea unde, dupa inmanarea medaliilor sculptate de un mestesugar local, participantii se vor bucura de o adevarata petrecere ‘ciobaneasca’ de unde nu vor lipsi deliciosul balmus si afinata”, se mai arată în comunicat.

 

 

Concursul Ultrabug este realizat in parteneriat cu autoritatile locale din Fundu Moldovei care au acordat sprijin in toti cei  4 ani de cand a fost initiata aceasta extraordinara aventura numita ULTRABUG.

 

Ultra-maratonul se desfășoară în 3 etape: ziua 1 – 42km, ziua 2 – 50km și ziua 3 – 8km.

  • Altitudinea maxima este de 1284m, cu punctul de plecare la 720m.
  • Diferența pozitivă de nivel totala este de 3860 metri.
  • Traseele sunt marcate cu litera ‘U’ și au puncte de control (alimentare, hidratare) la fiecare 7 – 12

km

  • Participanții de la 100km vor primi în pachetul

de înregistrare hanoracul Ultrabug

  • În paralel cu etapa a treia, duminica, 4 iunie, se desfășoară și un Fun-Race de 8km pentru cei

care vor să încerce o cursă montană scurtă

  • Numărul maxim de participanți este de 100
CEREMONIA DE PREMIERE se va desfășura la o stână locală și va fi urmată o masă tipic ciobănească (brânză, balmuș, miel la proțap, miel în lut, cozonac, gogoși, băuturi alcoolice și răcoritoare).
La ceremonie va fi prezent primarul comunei Fundu Moldovei, care va decerna medaliile, sculptate în lemn de către un meșteșugar local. De la petrecerea de după ceremonia de premiere nu vor lipsi muzica și dansurile tradiționale românești, dar și câteva surprize pregătite în colaborare cu participanți din străinătate.

Intră acum și în grupul de