Agricultori din Germania în vizită la Holzindustrie Schweighofer Rădăuți


Intră acum și în grupul de

La Holzindustrie Schweighofer avem o politică a porților deschise pentru toți cei interesați să înțeleagă aspecte tehnice și operaționale ce țin de activitatea companiei. Ne asumăm principii de informare corectă și completă și, de aceea, pe lângă consultările publice efectuate cu regularitate, ne deschidem porțile pentru partenerii noștri, comunitatea locală, mediul academic, mass-media și chiar  pentru reprezentanții altor industrii, anunță compania într-un comunicat de presă.

Astfel, recent, un grup de agricultori din Germania a vizitat fabrica de cherestea de la Rădăuți. Aici au avut ocazia să afle mai multe despre tehnologia de ultimă generație utilizată în prelucrarea lemnului, principiile de valorificare integrală a materiei prime și despre produsele cu valoare adăugată realizate în inima Bucovinei.

,,Un subiect de mare interes pentru vizitatorii noștri a fost și politica de aprovizionare cu materie primă a companiei, dar și felul în care Holzindustrie Schweighofer asigură trasabilitatea lemnului, și anume, prin implementarea celor mai stricte proceduri de audit a furnizorilor precum și prin propriul sistem inovativ de monitorizare a traseului lemnului folosind sistemul GPS – Timflow’’ , a precizat Vasile Varvaroi, manager achiziții masă lemnoasă la Holzindustrie Schweighofer.

Am discutat deschis și despre numeroasele eforturi pe care le facem pentru a asigura, din zonă, forța de muncă atât calificată cât și necalificată. Doar pentru fabricile noastre din județul Suceava (Rădăuți și Siret) angajăm aproximativ 1.000 persoane. Condițiile foarte bune de muncă, salariul atractiv, tichetele de masă, transportul la fabrică, asigurările private de sănătate, programele de instruire și calificare și multe altele ne ajută să avem cei mai buni profesioniști din industrie, angajați valoroși și dedicați ce ne sunt alături încă din 2008, de la deschiderea fabricii.

Porțile deschise înseamnă schimburi pozitive de informații

La finalul vizitei, Dr. Christian Ebmeyer, liderul grupului de vizitatori a precizat:

,,Apreciem deschiderea dumneavoastră în a explica fluxul de producție și de a ne arăta fabrica. De asemenea, discuția despre aprovizionarea cu materia primă și măsurile luate pentru a asigura transparența lanțului de aprovizionare au fost bine înțelese de către noi.

Viziunea noastră personală, bazată pe experiența anterioară, este că vizitele în Bucovina îi ajută foarte mult pe occidentali să își creeze o imagine pozitivă despre România.  Acest lucru se datorează deschiderii arătate față de vizitatori, oferindu-le tot timpul informații la prima mână precum și experiențe personale privind mediul de afaceri din România, fie că vorbim despre prelucrarea lemnului sau, în cazul nostru, despre agricultură“.


Intră acum și în grupul de