Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a decontat în 2017 servicii medicale acordate asiguraţilor suceveni în state ale Uniunii Europene în sumă de peste 14 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele director general al CAS Suceava, economist Cristi Bleorţu, a declarat, luni, că de la începutul acestui an instituţia a eliberat 141 de formulare europene, din care patru pentru copii pentru a efectua tratamente în străinătate.

Bleorţu a spus că instituţia a aprobat decontarea tratamentului celor patru copii pentru tratamente în străinătate, din care unul în Italia şi trei în Germania.

El a precizat că în cursul anului 2017 CAS Suceava a decontat servicii medicale efectuate în state ale Uniunii Europene în cuantum de peste 14 milioane de lei pentru suceveni asiguraţi medical care au beneficiat de servicii medicale, cele mai multe fiind în Austria, Belgia, Germania, Spania şi Italia.

Bleorţu a spus că anul trecut CAS Suceava a decontat servicii medicale în Uniunea Europeană pentru  2.227 de solicitări ale asiguraţilor suceveni posesori de card european sau de certificat provizoriu de înlocuire pentru cardul european, precum şi de formulare europene  E 106, E 121 şi E112.

Tot în 2017, CAS Suceava a eliberat 43 de formulare E112, prin care pacienţii au putut efectua tratamente în străinătate în unităţi din Austria, Franţa, Italia şi Germania.

Preşedintele director general al CAS Suceava a precizat că persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România pot beneficia în situaţia deplasării pentru şedere temporară într-un stat al Uniunii Europene de cardul european de asigurări sociale de sănătate.

Bleorţu a menţionat că în 2017 au fost eliberate 6.588 de carduri europene, mai multe decât în anul 2016, când s-au eliberat 6.158 de carduri europene.

În primele două luni ale acestui an, CAS Suceava a eliberat 1040 de carduri europene de asigurări sociale de sănătate, a mai spus Bleorţu.

Cardul european de sănătate este acordat asiguraţilor, la fel ca şi certificatul provizoriu de înlocuire pentru cardul european, şi oferă titularului dreptul la servicii medicale care devin necesare pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene.

CAS aprobă decontarea unor servicii medicale în străinătate în cazul pacienţilor care suferă de afecţiuni care nu pot fi tratate în România sau care au nevoie de anumite intervenţii chirurgicale care nu se efectuează în ţară.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de