Peste 1000 de cereri depuse în judeţul Suceava în primele două zile ale etape întâi de înscriere în clasa pregătitoare


Intră acum și în grupul de

Peste 1000 de cereri au fost depuse în judeţul Suceava în primele două zile ale etapei întâi de înscriere în clasa pregătitoare, cele mai multe dintre aceste cereri fiind pentru copii cu vârsta de şase ani, împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv.

Potrivit unei situaţii preliminare întocmite de MEN, în zilele de 8 şi 9 martie 2018, s-au depus 1019 cereri de înscriere în învăţământul primar din judeţul Suceava, din care 892 de cereri pentru înscrierea copiilor cu vârsta de şase ani, împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv, iar 127 de cereri pentru înscrierea copiilor cu vârsta de 6 ani, împliniți începând cu data de 1 septembrie 2018.

“În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri)”, menţionează MEN.

 

În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă a înscrierii copiilor în învăţământul primar va avea loc în perioada 12 -18 aprilie 2018, iar rezultatele vor fi afișate în data de 23 aprilie, în timp ce între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Reamintim că pentru anul şcolar 2018-2019 sunt propuse 350 de clase pregătitoare în unităţile de învăţământ preuniversitar sucevene, cu 7112 locuri.

Conform ISJ Suceava,  din cele 350 de clase pregătitoare propuse în planul de şcolarizare pentru anul şcolar viitor, 337 de clase sunt pentru învăţământul preuniversitar de masă, alte 6 clase vor fi în învăţământul special, iar 7 clase în învăţământul particular.

De precizat este că pentru anul şcolar curent au fost propuse tot 350 de clase pregătitoare.

Evaluarea psihosomatică a copiilor în vederea înscrierii lor în clasa pregătitoare se va desfăşura în opt centre din judeţul Suceava, în perioada 1-23 martie

Evaluarea psihosomatică a preşcolarilor se va  realiza în prezenţa părintelui / tutorelui legal care îl însoţeşte, iar cererile prin care părinţii solicită evaluarea psihosomatică vor fi furnizate de către psihologii examinatori şi vor fi completate în ziua evaluării.

Rezultatul evaluarii dezvoltării psihosomatice va fi comunicat în scris în ziua evaluării, prin eliberarea unei recomandări, iar programările în vederea evaluării, se fac telefonic, la responsabilul de centru/ zonă, de luni până vineri, între orele 10 – 17.

Părinţii sau tutorii care însoţesc copiii la evaluarea psihosomatică trebuie să prezinte o copie după certificatul de naştere şi o adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia ,,clinic sănătos” sau ,,apt pentru şcoală”.

Centrele de evaluare psihosomatică din judeţul Suceava sunt organizate pentru zona Suceava la Liceul cu Program Sportiv şi la GPP “Prichindel”, pentru zona Rădăuţi la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, pentru zona Fălticeni la  Școala Gimnazială  “Ioan Ciurea”, pentru zona Gura Humorului la Şcoala Gimnazială “Petru Comarnescu”, pentru zona Câmpulung Moldovenesc la Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă”,pentru zona Vatra Dornei la Liceul Teoretic “Ion Luca”, iar pentru zona Vicovu de Sus la Liceul Tehnologic “Ion Nistor”.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de