Etnici români din Ucraina participă, vineri, la Suceava, la cea de a treia etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, derulat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni cu prilejul Anului Centenar


Intră acum și în grupul de

50 de etnici români din Cernăuţi şi Transcarpatia vor participa în perioada 25-27 mai 2018 la cea de a treia etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, derulat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni cu prilejul Anului Centenar și dedicat românilor din comunitățile istorice.

Potrivit unui comunicat de presă al MRP, în cursul dimineţii de vineri, începând cu ora 10,00, în sala “Ştefan cel Mare” a Palatului Administrativ din Suceava, va avea loc festivitatea de deschidere a celei de a treia etape a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, la care vor participa 50 de etnici români Ucraina, din regiunileTranscarpatia și Cernăuți, secretarul de stat din cadrul MRP, , reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene.

În cursul aceleiaşi zile, participanţii vor vizita Cetatea de Scaun a Sucevei şi alte obiective ale Complexului Muzeal Bucovina, apoi vor vizita Mănăstirea Dragomirna.

Sursa citată precizează că , în cursul zilei de sâmbătă, participanţii vor face un tur al Turnului Dogarilor din municipiul Bistriţa şi al Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, apoi vor vizita Cetatea Ciceului şi Peştera Ciceului, iar duminică sunt incluse în program vizite la Casa Memorială a scriitorului Liviu Rebreanu şi la Casa Memorială a poetului şi criticului literar George Coşbuc, precum şi un tur al Cetăţii Rodna.

Potrivit MRP, proiectul „Descoperă și Cunoaște România” își propune să contribuie la consolidarea dialogului între etnicii români din afara granițelor, în vederea menținerii legăturilor identitare românești.

Sursa citată menţionează că edițiile anului Centenar vor fi dedicate tinerilor din comunitățile istorice și se vor desfășura în perioada martie – decembrie 2018.

“Prin proiectul „Descoperă şi Cunoaşte România” 2018, ministerul îşi propune ca în Anul Centenarului să aducă în ţară 500 de români care trăiesc în comunităţile istorice în vederea realizării unui schimb de experințe și pentru a-i încuraja să păstreze și promoveze identitatea românească”, precizează MRP.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de