Medicul Adrian Cosinschi a câştigat concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc și își propune realizarea de noi investiții în infrastructura spitalicească și dotări


Intră acum și în grupul de

Actualul manager interimar al Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Adrian Cosinschi, a câștigat concursul organizat pentru ocuparea funcției de manager al unității spitalicești câmpulungene.

Comisia de concurs a publicat marţi rezultatul final în urma desfăşurării concursului pentru ocuparea funcţiei de manager- persoană fizică a Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Adrian Cosinschi câştigând concursul cu nota 9,57 în urma susţinerii proiectului de management, iar celălalt candidat înscris nu s-a mai prezentat la această probă.

Medicul Adrian Cosinschi, a declarat pentru NewsBucovina că printre obiectivele prevăzute în proiectul de management se numără dezvoltarea şi îmbunătăţirea structurii spitalizării de zi şi a ambulatoriului integrat al unităţii, care să completeze structura de spitalizare continuă, includerea unor noi servicii în structura organizatorică a spitalului, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere pentru pacienţi, astfel încât să se realizeze conformarea la standardele privind calitatea serviciilor medicale, mai ales că urmează să înceapă procesul de  reacreditare a spitalului în ciclul II de acreditare.

Medicul Adrian Cosinschi a explicat că este absolut necesară extinderea spaţiului în care funcţionează în prezent spitalul prin construcţia unui nou corp de clădire în incinta unităţii, ceea ce ar permite relocarea unor secţii, precum şi organizarea ambulatoriului integrat al spitalului.

El a spus că o altă prioritate prevăzută în proiectul de management este reabilitarea şi modernizarea sălilor de operaţii şi structurarea acestora într-un Bloc operator, ceea ce ar conduce la creşterea calităţii şi siguranţei actului chirurgical.

Cosinschi a precizat că reţeaua electrică a spitalului trebuie reabilitată, întrucât acest lucru nu s-a realizat pe parcursul anilor, cu excepţia celei din Compartimentul de Primiri Urgenţe şi ATI, aceasta fiind o investiţie majoră şi urgentă care ar conduce la creşterea siguranţei pacienţilor şi a securităţii în muncă a personalului spitalului, la  prevenirea şi combaterea riscului la incendiu, securizarea actului medical şi protecţia aparaturii din dotare.

Totodată, medicul Adrian Cosinschi a mai declarat că un alt obiectiv din noul mandat  îl reprezintă reabilitarea Corpului D al spitalului câmpulungean, unde sunt necesare lucrări de reamenajare şi reabilitare astfel încât să fie asigurate circuitele funcţionale la standardele actuale, investiţie care ar permite creşterea confortului pacienţilor în condiţii de izolare, ţinând cont că în acest corp funcţionează Secţia de Boli Infecţioase şi Compartimentul de Dermatologie.

El a arătat că este necesară şi dotarea spitalului cu un computer tomograf, ce ar permite ca pacienţii cu afecţiuni complexe să poată fi investigaţi şi trataţi în această unitate spitalicească.

Managerul interimar al Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a subliniat că realizarea acestor investiţii depinde foarte mult de finanţare, de aceea preocuparea majoră a conducerii spitalului, dar şi a autorităţilor locale o constituie identificarea soluţiilor de finanţare, inclusiv pentru extinderea şi modernizarea actualei clădiri în care funcţionează unitatea spitalicească din Câmpulung Moldovenesc.

Adrian Cosinschi a mai ocupat funcția de director general al Spitalului din Câmpulung Moldovenesc între anii 2001 și 2006.

(LB)


Intră acum și în grupul de