DSP Suceava solicită sprijinul autorităților locale în campania de vaccinare împotriva Covid-19 și atenționează că situația pandemică rămâne gravă: În primele nouă zile ale lunii noiembrie au murit 113 suceveni infectați cu Sars-Cov-2, iar în spitale rămân internați 187 pacienți cu forme grave sau critice ale bolii


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, Farm. Olivia Ioana Vlad, a solicitat sprijinul autorităților locale în campania de vaccinare împotriva Covid-19 menționând că vaccinarea a unui număr cât mai mare de persoane din județ este singura șansă de revenire la viața normală.

„Direcția de Sănătate Publica Suceava trage un nou semnal de alarma si solicita sprijinul autorităților locale in campania de vaccinare împotriva Covid-19. DSP Suceava  organizează echipe mobile de vaccinare , care se deplasează la solicitarea primăriilor, oriunde în județ. Pentru stoparea pandemiei si revenirea la o viață normala și sănătoasă, fără restricții sanitare, trebuie ca un procent cat mai ridicat din populația județului sa fie vaccinata”, se rată în comunicatul transmis marți, 9 noiembrie.

Olivia Ioana Vlad a explicat că, deși datatele DSP Suceava arată că situația pandemică din județ s-a îmbunătățit, rata de infectare rămâne în continuare ridicată (în primele 9 zile ale lunii noiembrie un număr total de 1.037 persoane infectate cu Sars-Cov-2, față de 6.775 în luna octombrie și 4.200 în luna septembrie ac).

În ceea ce privește decesele persoanelor infectate cu Sars-Cov-2, în primele 9 zile ale lunii noiembrie au fost raportate 113 decese, față de 418 decese în luna octombrie și  144 decese în luna septembrie a.c., potrivit DSP Suceava.

În prezent, în spitalele din județul Suceava sunt internați 444 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre care 99 au forme grave, 52 forme critice, iar 34 sunt în secții ATI. În județ în continuare nu sunt locuri libere la ATI pentru pacienții Covid.

În acest context, DSP a reamintit că prim vaccinare anti-Covid se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare (se ridica astfel presiunea de pe spitale) și se reduce considerabil riscul de deces.

Ritmul de vaccinare în județul Suceava s-a îmbunătățit în comparație cu primăvara-vara a acestui an, însă „explozia” de vaccinări de la începutului valului patru a pandemiei s-a atenuat. În ultimele două luni, zilnic în județ se vaccinează peste o mie de persoane.

De exemplu ieri, 8 noiembrie, au fost vaccinate 1.317 persoane (637 prima doza, 333 doza a-II-a si 347 doza a-III-a), distribuția pe centre de vaccinare fiind următoarea:

  • Centrul Iulius Mall Suceava – 361
  • Sala de Sport Liceul Stefan cel Mare – 157
  • Centrul de vaccinare USV Suceava – 100
  • Incinta grădina ZOO  Rădăuți – 128
  • Sala de Sport a Col. Dragos Voda Campulung – 88
  • Spitalul municipal Vatra Dornei – 66
  • Spitalul orasenesc Gura Humorului – 54
  • Centrul de vaccinare Policlinica Falticeni – 157
  • Casa de cultură Mihai Teliman Siret  – 36
  • Casa de cultura Al Arsinel Dolhasca – 34
  • Caminul cultural Salcea (aeroport) –  39
  • Caminul cultural Sf. Ilie – 18
  • Cabinete medicale de familie – 79

­Astfel, până acum, în județul Suceava au fost vaccinate anti-Covid 145.262 persoane, din care 92.185 persoane au primit doza a II-a iar 20.355 persoane au primit și doza a treia.


Intră acum și în grupul de