Recursul in cazul primilor 15 politisti de la Vama Siret a fost amanat


Intră acum și în grupul de

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru marţi dimineaţă judecarea recursurilor primilor 15 poliţişti de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret împotriva deciziei de arestare preventivă emisă de Curtea de Apel Bucureşti. Procesul s-a amânat la cererea unor avocaţi care au solicitat termen pentru a studia dosarul.

ÎCCJ a luat luni în discuţie recursurile lui Doru Mihai Tocilă, Elena Cozminiuc, Elena Mihaela Cosic, Andrei Ciobanu, Sorin Sumanariu, Iulian Radu, Constantin Florin Matei, Vasile Secrier, Doru Constantin Andrişan, Virgil Jităriuc, Adrian Holca, Daniel Grigoraş, Toader Ilieşi, Cristian Filipoaia, Ovidiu Vasile Sasu.

Alţi 40 de lucrători vamali şi poliţişti de la PTF Siret au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, pe 4 februarie, de Curtea de Apel Bucureşti. Recursurile acestora urmează să fie judecate în cursul acestei săptămâni la ÎCCJ.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), sumele primite de poliţiştii de la PTF Siret care lucrau într-o tură, aproximativ 10-12 persoane, oscilau între 7.000-8.000 de lei şi 20.000-25.000 de lei.

Procurorii DNA efectuează cercetări penale faţă de 59 de persoane, între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la PTF Siret, judeţul Suceava, şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret, după cum urmează: Aurel Anea, comisar de poliţie, fost şef al PTF Siret, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat; patru lucrători vamali, şefi de tură – Sorin Constantin Şcladan, Nicu Cezar Schipor, Lazăr Ungureanu, Simion Coroliuc, pentru dare de mită în formă continuată, şi 54 lucrători de poliţie de la PTF Siret, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat.


Intră acum și în grupul de