Vezi ce se va intampla cu cimentul care nu a ajuns la sinistratii suceveni in 2008 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

ilie nita 1

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă a prezentat, luni, în cadrul şedinţei CJ Suceava, rezultatul anchetei făcute privind cantitatea de 160,5 tone de ciment depozitat din 2008 la sediul Poliţiei de Frontieră din Rădăuţi, arătând că proprietarul este ANL şi nu Prefectura sau CJ Suceava.

În calitate de şef al comisiei de anchetă în acest caz, Niţă a explicat că în comitetul de urgenţă constituit în urma inundaţiilor din iulie 2008 s-a stabilit lista materialelor pentru refacere a locuinţelor afectate, iar în judeţ au fost trei centre de depozitare a materialelor de construcţii în Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi, materialele fiind transferate de ANL şi Rezervele Statului.

Niţă a spus că cele 160,5 tone de ciment care au mai rămas depozitate la sediul Poliţiei de Frontieră din Rădăuţi nu au mai fost ridicate de primarii din trei comune, Arbore (138 de tone), Bălcăuţi (7,5 tone) şi Cacica (15 tone) întrucât nu au mai reconstruit casele. „Cimentul a rămas în custodie acolo. E depreciat şi pietrificat”, a spus Niţă, care a subliniat că Prefectura sau CJ Suceava nu sunt proprietarii acestui ciment, cumpărătorul fiind ANL.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că autorităţile sucevene au luat legătura cu firme specializate care ar putea folosi cimentul pentru reprocesare şi refolosire. „E aproape imposibil să găsim soluţii miraculoase”, a spus Nechifor care a menţionat că Prefectura Suceava se va ocupa de procedură.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a transmis la începutul acestui an o adresă CJ Suceava în care atrage atenţia autorităţilor că după inundaţiile din 2008 la sediul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi a fost depozitată o cantitate de 160.500 de kilograme de ciment, care acum s-a degradat şi afectează spaţiile instituţiei.

CJ Suceava a decis constituirea unei comisii de anchetă care să verifice motivele pentru care cantitatea de ciment nu a fost distribuită sinistraţilor şi să stabilească şi ce urmează să fie făcut cu acest ciment depreciat.

Peste şapte mii de gospodării din judeţul Suceava au fost afectate de inundaţiile din 2008, iar 200 de case distruse de ape au fost reconstruite, alte câteva mii fiind reparate. Materialele de construcţii au fost alocate de Guvern.


Intră acum și în grupul de