Programul complet al Lunii Diasporei


Intră acum și în grupul de

La Suceava se va desfășura în perioada 31 iulie-31 august, proiectul ”August – Luna Diasporei”, care face parte din programul anual „Hai în Bucovina!”.

Proiectul este organizat de Consiliul Județean Suceava, Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural „Bucovina” și se va derula într-o structură de acțiuni și activități cum ar fi redeschiderea Muzeului de lstorie, ca urmare a finalizării proiectului cu finanțare europeană „O clădire de patrimoniu- o clădire pentru mileniul Ill”, deschiderea unei expoziții permanente la Cetatea de Scaun a Sucevei, dar și acțiuni desfășurate în parteneriat cu instituții care sa preia din dezbaterea publică problemele diasporei, cum ar fi întâlniri cu reprezentanți ai unor instituții și organisme de interes pentru problematica românilor din diaspora, invitați ai Consiliului Județean Suceava, între care ADR Nord Est Piatra Neamț, Camera de Comerț și lndustrii Suceava, Direcția Județeană de Evidența a Persoanelor Suceava,  Serviciul Public  Comunitar  pentru  Eliberarea  și  Evidența  Pașapoartelor Simple Suceava, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Agenția de Plăți și lntervenție pentru Agricultură Suceava, Oficiul Județean pentru Finanțarea lnvestițiilor Rurale Suceava.

Mai mult, se vor organiza  și acțiuni cultural – artistice care vor consta în recitaluri de muzică folk, prezentarea unor secvențe din piese de teatru cu caracter  istoric, precum și promovarea conceptului denumit simbolic „le din Bucovina”.

Vă prezentăm calendarul complet al acțiunilor cuprinse în cadrul proiectului ”August-Luna Diasporei” (click pe imaginea de la jos):

 

Calendarul actiunilor

Programul ”Hai în Bucovina!”, inițiat de Consiliul Județean Suceava, are ca scop atragerea de turiști și investitori în județ.

Potrivit președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, acest program, care se va desfășura pe parcursul întregului an,  este o invitație atât pentru cei care nu sunt din zonă, cât și pentru localnicii care doresc să afle mai mult, dar este și o invitație pentru turiști, investitori sau pentru cei care doresc să se stabilească aici sau să-și ridice o casă de vacanță.

Programul ”Hai în Bucovina!” are 12 piloni importanți, câte unul pentru fiecare lună a anului.

„Hai în Bucovina!” debutează din luna august cu „Luna diasporei” și este continuat în septembrie cu  proiectul „Produs în Bucovina” care va consta în târguri de toamnă organizate în țară și străinătate.

Programul continuă cu „Toamnă la Voroneț” în luna octombrie, fiind urmat în noiembrie cu „Zilele Bucovinei” când se sărbătorește unirea Bucovinei cu România.

În decembrie se organizează proiectul „Crăciun în Bucovina”, fiind urmat de proiectul „Bucovina-cercetare și inovație”, realizat în cooperare cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

În următoarele luni se organizează „Paștele în Bucovina”, „Hora Bucovinei”, „Festivalul Internațional al Artelor Ciprian Porumbescu”, „Festivalul Internațional Ștefanian” la care participă reprezentanți au tuturor celor 40 de ctitorii ale lui Ștefan cel Mare, urmat de „Întâlniri Bucovinene” o sărbătoare a tradițiilor bucovinenilor din regiuni ale Europei și se va încheia cu „Pelerin în Bucovina”. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de