Tineri suceveni și chinezi pe scena Centrului Cultural Bucovina în cadrul Festivalului Lampioanelor. „Trandafir de la Moldova” a fost interpretat în limba chineză


Intră acum și în grupul de

Casa Româno-Chineză Suceava, în colaborare cu Clubul de Studii Asiatice, a organizat, vineri seara, Festivalul Lampioanelor, eveniment ce a marchat încheierea Festivităților Anului Nou Chinezesc. Aflat la cea de-a doua ediție, a reunit elevi și studenți atât din România cât și din China, tineri talentați care și-au lăsat emoțiile deoparte și au urcat pe scena Sălii Cinematografului Modern pentru a întări relațiile de prietenie dintre cele două culturi.

Evenimentul a îmbinat armonios cultura tradițională din Bucovina cu cea chinezească, astfel încât am avut parte de 14 momente artistice de excepție pe parcursul evenimentului, printre care interpretarea în limba chineză a melodiilor „Trandafir de la Moldova” de către Nicolae Ailincai, elev al Colegiului “Ciprian Porumbescu”, “Dacă vesel se trăiește”, de către cei mai mici învățăcei ai Clubului de Studii Asiatice, dar și de momentele artistice moderate de domnișoara Pan Yuyan, lector de limbă chineză în cadrul Clubului de Studii Asiatice.

De asemenea au evoluat membrii Ansamblului “Flori din Bucovina” din Suceava care au adus pe scenă spiritul și tradiția bucovineană, tenorul Hou Feng, lector la Conservatorul din Iasi, care a pus amprenta artei chinezești în cadrul spectacolului, dar şi tânărul compozitor Alex Erhan, aflat la început de drum, care a captat atenția spectatotilor cu o piesă în prima audiție.

Spectacolul s-a bucurat de invitați importanți, printre care Excelența Sa Yan Jianwu, Atașat Cultural pe lângă Ambasada Republicii Populare Chineze la București și ES Lu Yuxun, Atașat Politic al Ambasadei Republicii Populare Chineze la București, sau profesorul Song Shaofeng, directorul Institutului Confucius Sibiu, profesor dr. ing. Constantin Oprean, Președintele Institutului Confucius Sibiu și reprezentanți ai administrației publice sucevene.

 

Yan Jianwu, atașat Cultural pe lângă Ambasada Republicii Populare Chineze la București a felicitat Casa Româno-Chineză pentru implicare şi devotament în vederea stabilirii relației de prietenie dintre cele două țări. El a subliniat faptul că se simte ca acasă şi a rămas profund impresionat de activitățile desfăşurate în județul Suceava.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de