Recital al formației camerale Trio Academik, marți, în Auditoriumul „Joseph Schmidt”


Intră acum și în grupul de

În Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc, marți, 9 mai, începând cu ora 19.00, un recital al formației camerale Trio Academik din Iași.

Cei trei membri ai formației, Aurelia Simion, Daniel Paicu, și Petrea Gîscă, au alcătuit un program inedit, format din trei opusuri, respectiv Trio op. 25 pentru pian, clarinet și corn de Maximilian Heidrich; Serenada op. 73 pentru pian, clarinet și corn de Robert Kahn; Duo Concertant pentru clarinet, corn și pian de Johann Sobeck, precum și un trio de Romeo Cozma, Balkano Dance Trio, pentru pian, clarinet și corn.

Spectacolul este organizat de Asociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS), Universitatea „Ștefan cel Mare” și Casa de Cultură a Studenților și face parte din cadrul Festivalului „Zilele și Nopțile Studențești” (ZNST), intrarea fiind liberă pentru elevi, studenți și pensionari, și 10 lei pentru publicul larg.

Pentru bilete și informații cei interesați pot accesa www.ccs-sv.ro, www.biletesuceava.ro sau pot apela numărul de telefon 0752.092.606.

Formația camerală Trio Academik s-a înființat în anul 2016 la inițiativa profesorilor universitari de la Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași: Doru Albu – clarinet, Petrea Gîscă – corn, Aurelia Simion – pian. În prezent, la clarinet se află lect. univ. dr. Daniel Paicu. Fiecare membru al formației deține un impresionant palmares de recitaluri în România și peste hotare, distincții, publicați, înregistrări și participări la emisiuni radio și televizate, la care se adaugă numeroase proiecte în această configurație camerală.

Scopul inițial al fondatorilor trio-ului Academik a fost crearea unei formații camerale inedită timbral, de o prestanță interpretativă de excepție, care să promoveze atât creația muzicală universală, cât și repertoriul de gen aparținând școlii românești de compoziție.

Deși repertoriul pentru o astfel de componență instrumentală este de cele mai multe ori necunoscut, opusurile abordate reprezintă nu doar prilejuri oferite publicului de a aprecia virtuozitatea tehnică, expresivitatea și calitățile de parteneri de ansamblu ai membrilor formației, dar și tot atâtea incursiuni într-un univers sonor original, ce impresionează prin echilibrul just dintre complexitate și cantabilitate.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de