Peste 5.000 de suceveni sunt așteptați în această seară la spectacolul „Simfonii de toamnă” organizat de Clubul Rotary Suceava Bucovina


Intră acum și în grupul de

În această seară, începând cu ora 19:00, pe esplanada Casei de Cultură Suceava va avea loc cea de-a VI-a ediție a evenimentului cultural „Simfonii de toamnă” organizat de Clubul Rotary Suceava-Bucovina, ce va reuni 140 de artişti de elită ai Filarmonicii Moldova din Iaşi.

Sucevenii vor petrece o memorabilă seară de toamnă în compania renumiților artiști de la Filarmonica Moldova din Iași, artiști care vor intrepreta arii celebre de muzică clasică, sub bacheta dirijorilor Bogdan Chiroșca și Doru Morariu.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, și la care a participat și directorul general al Filarmonicii de Stat Moldova Iași, Prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, managerul de proiect al evenimentului cultural „Simfonii de toamnă”, Dan Ioan Cușnir, a arătat că ediția din acest an are un Președinte Onorific, acesta fiind Dr. Vasile Ciubotaru, Doctor în științe medicale, Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava.

Dr. Vasile Ciubotaru

Doctorul Gheorghe Vasile Ciubotaru a ținut să mărturisească că s-a născut în localitatea Crai Nou, din județul Timiș, dar că studiile le-a făcut în Suceava, mai întâi la Udești, după care la Liceul „Ștefan cel Mare” din Suceava.

O mărturisire vreau să vă fac: sunt născut în Crai Nou, județul Timiș, poate sau nu coincidență cu opereta cu titlul Crai Nou a lui Ciprian Porumbescu și poate că acest lucru m-a atras în Bucovina. Mama este ardeleancă, iar tata bucovinean. Școala am făcut-o la Udești, un sat frumos, binecuvântat de Dumnezeu, care a dat culturii române o serie de mari personalități. În acest tărâm binecuvântat de Dumnezeu, frumos, cu oameni deosebiți, am învățat de la ei în primul rând să fiu responsabil față de ceea ce fac. Am rămas suprins când mi s-a propus să fiu Președinte de Onoare a acestei frumoase manifestări culturale și m-am mirat de ce am fost ales pentru că eu nu fac absolut nimic deosebit decât ceea ce am învățat, ceea ce trebuie să fac, și am făcut așa cum am fost învățat cu multă responsabilitate. În același timp sunt și foarte onorat de titlul care mi s-a conferit”, a spus Doctorul Gheorghe Vasile Ciubotaru.

El a mai arătat că își desfășoară activitatea la București, în cadrul Spitalului „Bagdasar-Arseni”, unde este șeful unei secții de neurochirurgie.

„Totodeauna am spus că succesele mele pe care le-am avut le datorez celor care m-au învățat, de la părinți, de la vecini, de la profesorii de la Udești și de la Liceul Ștefan cel Mare din Suceava, cărora le port amintiri plăcute și un respect deosebit, profesorilor pe care i-am avut la Iași. Aceste realizări le datorez și înțelegerii pe care am avut-o din partea familiei pentru că au fost ani în activitatea mea în care noapte de noapte eram în spital. Înțelegerea familiei m-a ajutat foarte mult în realizările mele. Încă o dată, nu le consider deosebite pentru că au mers într-un firesc. În specialitatea pe care o am nu țin minte succesele, ci insuccesele. Pentru că sunt insuccese. Faci tot ce trebuie, dar organisumul nu reacționează conform dorințelor tale, ci posibilităților lui. Sunt bucuros și onorat de faptul că sunt Președinte de Onoare a acestui minunat festival. Vă mulțumesc”, a menționat doctorul Gheorghe Vasile Ciubotaru.

Managerul de proiect al evenimentului cultural „Simfonii de toamnă”, Dan Ioan Cușnir, a mai arătat că doctorul Gheorghe Vasile Ciubotaru a avut peste 4.000 de intervenții în tumori cerebrale, peste 2.000 de intervenții în tumori hipofizare și de bază de craniu și peste 4.000 de intervenții în patologia vertebro medulară.

„Clubul Rotary Suceava Bucovina este onorat să îi confere calitatea de Președinte Onorific a ediției 2017 a Simfoniilor de Toamnă”, a mai spus Cușnir.

„Sperăm ca experiența publicului sucevean să fie una memorabilă în această seară și în acest fel să beneficiem pe deplin de valoarea excepțională a Filarmonicii Moldova din Iași și a muzicii sale. Nu ne dorim ca acest eveniment să fie unul senzațional. Considerăm că adevărata reușită va fi atunci când astfel de evenimente vor face parte din normalitate în Suceava”, a spus Dan Ioan Cușnir.

La rândul său, avocatul Paul Vargan, președinte 2017-2018 Rotary Club Suceava Bucovina, a precizat că evenimentul cultural „Simfonii de toamnă” a crescut de la an la an, sucevenii dorind să participe într-un număr tot mai mare.

„Ne dorim să existe o normalitate, să avem astfel de evenimente cât mai des. Dorim ca Suceava să fie pe harta culturală a României, se lucrează la această chestiune de șase ani de zile, și pe măsură ce timpul trece devenim tot mai buni. Filarmonica Moldova Iași este cu siguranță o prezență de senzație în orașul nostru. Cu certitudine  vor face o seară memorabilă și vor contribui la creșterea evenimentului. Acum șase ani aproximativ 30% din scaunele montante în fața Palatului Administrativ nu au fost ocupate, deși erau 1.000. Astăzi, când sunt 5.600 de scaune, sucevenii doresc să participe într-un număr mare. Cererile au depășit cu mult posibilitățile, ceea ce înseamnă că există apreciere pentru astfel de evenimente”, a menționat avocatul Paul Vargan.

Paul Vargan

„Dăruiţi comunităţii împreună cu Rotary” este mesajul cu care membrii Clubului Rotary Suceava – Bucovina derulează acest proiect şi în 2017, iar după cum a mai arătat avocatul Paul Vargan, ca și la edițiile anterioare, sucevenii vor putea face donații pentru a veni în sprijinul celor aflați în dificultate.

„Anul acesta se încearcă, cu ajutorul participanților, achiziționarea unui microbuz pentru cei aflați în îngrijirea Centrului Blijdorp Suceava”, a mai spus avocatul Paul Vargan, președinte 2017-2018 Rotary Club Suceava Bucovina.

Intrarea la concert se face doar pe bază de invitație, începând cu ora 18:00.

Clubul Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stimulează relaţiile de bună înţelegere între membrii comunității.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de