Festivalul Lampioanelor, care încheie manifestările celebrării Anului Nou Chinezesc, luni, la Suceava. Vor fi momente artistice, demonstrație de arte marțiale. Pe scenă vor urca și Fang Shuang și乐乐 (Lălă), vestitul leu care dansează cu ocazia Anului Nou chinezesc


Intră acum și în grupul de

Anul Câinelui de Pământ, cel de-al 11-lea semn zodiacal, a început cu o serie de festivități pe întreg mapamondul, iar luni se vor desfășura la Suceava la Teatrul Municipal, anunță organizatorii.

Acest semn este simbolul prieteniei, al armoniei şi profunzimii trăirii printre şi cu oamenii, la el predominând energia Yang care va stimula oamenii să devină mai puternici și mai luptători.

Casa Româno-Chineză Suceava în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu Suceava și Institutul Confucius a organizat anul acesta, urmând tradiția, Festivalul Lampioanelor, ediția a III-a, care este un moment de o deosebită importanță în cultura chineză, Festivalul Lampioanelor are loc în a 15-a zi după Anul Nou chinezesc și încheie seria de festivități cu ocazia celebrării acestuia.

 

În acest spectacol tradițiile chinezești au fost îmbinate cu cele din Bucovina, celebrând relațiile de prietenie dintre cele două culturi.

Festivalul Lampioanelor va demonstra și anul acesta că liantul spiritualizării hotarelor dintre state a fost și va rămâne arta. Astfel că am reunit elevi și studenți atât din România cât și din China, tineri talentați care își vor lăsa emoțiile deoparte și vor urca pe scena Sălii Cinematografului Modern pentru a întări relațiile de prietenie dintre cele două culturi, arată organizatorii.

Evenimentul va îmbina armonios cultura tradițională din Bucovina cu cea chinezească, astfel că veți avea parte de 25 de momente artistice de excepție pe parcursul evenimentului, printre care interpretarea melodiei „Trandafir de la Moldova” în limba chineză și română de către Nicolae Ailincai, elev al Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, momente artistice moderate de domnișoara Pan Yuyan, lector de limbă chineză în cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava. De asemenea ne vor bucura cu prezența Formatia de dansuri populare „Flori din Bucovina” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava coordonată de dl. prof. Ciprian Hrețcanu, care vor aduce pe scenă spiritul și tradiția bucovineană alături de Petronela Popa & Gabriel Tretreag , interpreți de muzică populară.

 

Tânărul compozitor Alex Erhan, elev al Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava,, va interpreta o compoziție proprie la pian în primă audiție intitulată “Lacrimile florilor de cireș”.

Elevii cursurilor de limbă chineză din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava vor face o demonstrație de Win Tsun – arte marțiale chinezești, cunoscute ca fiind artele marțiale practicate de către Bruce Lee. Un moment special pregătit pentru acest spectacol sub îndrumarea maestrului Mihai Dan.

Prezentă al 3-lea an consecutiv cu ocazia Festivalului Lampioanelor,domnișoara Ada Vărăreanu va interpreta în chineză melodia “Ri bu luo” –Soarele nu apune niciodată.

În premieră la acest specatacol vor fi tinerii academiei de dans Bucovina Dance Studio, cea mai complexă şcoală de dans din Suceava, cu momente de excepție coordonate de către domnul Vlad Palamariu.

Grupul „Simbol” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava coordonat de către dl. profesor Ianoș Valentin a pregătit un repertoriu dedicat Centenarului, marcând împlinirea a 100 de ani de la Unirea cu Țara a Bucovinei.

Invitatul special al evenimentului va fi Fang Shuang, finalistul show-ului televizat „Românii au talent”. Va interpreta o melodie în chineză despre dorul de casă intitulată “Du shang xi lou – Singur pe podea în vestul tăcut” dar și piesa “Copacul”, o capodoperă ce a bucurat ascultătorii din întreaga țara.

Cea mai spectaculoasă apariție va fi cea a lui 乐乐 (Lălă), vestitul leu care dansează cu ocazia Anului Nou chinezesc, aceasta a prins viață la Suceava datorită implicării și talentului tinerilor artişti Ioana Rusu Sadovei și Daniel Deacu sub îndrumarea doamnei Camelia Rusu Sadovei


Intră acum și în grupul de