Luna Diasporei începe în 28 iulie cu povești de succes ale unor suceveni plecați în străinătate. Pe parcursul lunii vor fi organizate numeroase evenimente între care Sărbătoarea Diasporei la Cacica sau Sărbătoarea Muntelui în Rarău


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că programul „Luna Diasporei” din acest an este consistent și va debuta în 28 iulie cu povești de succes ale unor suceveni plecați în străinătate.

„Luna Diasporei va începe în data de 28 iulie, la Suceava, unde au fost invitați să participe oameni care provin din județul Suceava și au povești de succes realizate pe mapamond”, a spus Flutur.

El a menționat că Sunt circa 20 de confirmări ale unor personalități importante ce doresc să participe la acest eveniment. Vrem să le ascultăm povestea de succes. Sunt convins că vor fi modele de urmat de către alții, dar numărul lor este mult mai mare. M-aș bucura să pot să acord distincția în Anul Centenar la cât mai multe personalități care au astfel de povești de succes.

Vom avea și o expoziție la Muzeul Bucovinei, iar seara un spectacol cu muzică tradițională la Muzeul Satului Bucovinean.

Luna Diasporei are consistență și anul acesta.

În perioada 3-5 august se va desfășura Târgul Meșterilor Populari în Muzeul Satului, în 4 august se organizează spectacolul aviatic Suceava Air Show, fiind deja amenajate sumar încă două drumuri ce merg spre aeroport pentru evitarea de blocaje din trafic.

În 5 august se desfășoară un festival la Dumbrăveni, cu concurs de toacă, iar în perioada 5-12 august se organizează o tabără de creație la Vatra Dornei pentru copiii de etnie română din regiunea Cernăuți, iar în 8 august se desfășoară o acțiune la Biblioteca județeană despre copiii românilor din diaspora.

În data de 9 august se vor promova proiecte de tip start-up cu înscrierea în grupuri țintă, iar în 14 august se va desfășura la Putna „Trasee eminesciene”, urmând ca în 15 august să se desfășoare proiectul Pelerin în Bucovina, dar și Sărbătoarea Diasporei la Cacica, Sărbătoarea Minorităților la Moldovița sau Festivalul Păstrăvului la Ciocănești.

În perioada 16-19 august se va desfășura Festivalul de Artă Medievală ajuns la a 12-a ediție la care vor fi invitați trupe din țară și din străinătate, iar în 24-26 august Bucovina Rock Castle și în 26 august Sărbătoarea Muntelui în Masivul Rarău.(T.B.)


Intră acum și în grupul de