„Marșul pentru viață”, pe 23 martie, pe străzile Sucevei


Intră acum și în grupul de

Cea de-a X-a ediție a „Marșului pentru viață” va avea loc sâmbătă, 23 martie a.c., de la ora 12.00, punctul de întâlnire fiind esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava.

Traseul „Marșului pentru viață” este următorul: Esplanada Casei de Cultură – Prefectură – Palatul de Justiţie – Primăria Suceava – Spitalul Judeţean – Retur: acelaşi traseu până la Casa de Cultură.

Evenimentul este organizat de Platforma ÎMPREUNĂ Suceava, Asociaţia ProVita Bucovina, Bucovina Profundă, ATOS – Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni, Asociația Europa Veche, Drone Master, Asociația Brațe pentru CER, Asociația Rădăcini și Aripi,  Asociaţia Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundaţia Pentru Oameni, Asociaţia Familia Ortodoxă Sf.Ioachim şi Ana, Asociaţia Sfântul Ioan cel Nou, Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni – Suceava, ASCOR Suceava, Asociația Psaltichia, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, APOR Suceava, Asociaţia Kozaciok, Asociația Cinci Puncte Cardinale.

Președinta Asociației „Studenți pentru viață”, Eliza-Maria Cloțea, precizează într-un comunicat de presă că o statistică incompletă spune că în perioada ianuarie-septembrie 2018, în România, au fost avortați 44.000 de copii, în timp ce în 2017 în Republica Moldova au fost avortați 12.025 copii.

„42 de milioane de copii au fost avortați în întreaga lume în anul 2018. Dar și statistica aceasta este incompletă, căci sunt atâtea locuri, din Vest și Est, din Nord și Sud, în care copiii nenăscuți nu contează nici măcar pentru o statistică. Mai mult de 1 miliard de oameni au fost avortați din 1918 până în prezent, spune o altă statistică. Și ea este incompletă, pentru că în toți acești ani au existat locuri în care copiii nenăscuți au fost totalmente ignorați”, menționează Eliza-Maria Cloțea.

Aceasta a mai arătat că „Marșul pentru viață” este apolitic, neconfesional, nu susține nicio violență împotriva femeii și nu solicită interzicerea legală a avortului.

Potrivit comunicatului transmis, organizatorii reiau și în acest an apelul ca societatea să creeze diferite instrumente prin care să sprijine femeia în criză de sarcină, precum:

• înființarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, unde femeile în criză de sarcină să poată beneficia, la cerere, de consiliere psihologică gratuită și de sprijinul unui asistent social specializat în criza de sarcină;

• crearea posibilității legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate crește copilul să îl încredințeze spre adopție imediat după naștere, după modelul adopției începute în perioada de sarcină care este utilizat în SUA, Marea Britanie, Australia;

• valorizarea în societate a tuturor celor implicați în adopție, în vederea eliminării mentalității disprețuitoare la adresa copiilor adoptați, a părinților adoptivi și, mai ales, la adresa mamelor sau părinților care își încredințează copiii spre adopție când dificultăți majore le afectează capacitatea de a se ocupa corespunzător de creșterea acestora;

• legiferarea posibilității, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a înmormânta legal copilul.

În lume, „Marșul pentru viață” a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974. În România, a fost organizat pentru prima dată la Timișoara, în 2008.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de