Festivalul de Artă Medievală va fi susținut în acest an cu 250.000 de lei de la bugetul local. Primarul Ion Lungu: Cetatea de Scaun a Sucevei va intra în atenția publicului ca simbol al lumii medievale


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să dezbată și să aprobe un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 250.000 de lei pentru organizarea ediției din acest an a Festivaului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” care se va desfășura în Suceava.

În referatul de aprobare a Asocierii municipiului Suceava cu Muzeul Bucovinei în vederea finanțării și realizării în comun a ediției din acest an a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, primarul Sucevei, Ion Lungu, arată că proiectul se va desfășura la Cetatea de Scaun a Sucevei unde aproximativ cinci sute de artiști profosioniști și amatori, din țară și din străinătate, vor susține spectacole medievale.

„Necesitatea realizării acestui proiect se datorează în primul rând, dorinței de revitalizare a ofertei culturale, în concordanță cu strategia de dezvoltare regională, care pune accentul  pe importanța  actului cultural și pe valorificarea patri moniului și a moștenirii culturale din această zonă”, explică primarul.

Potrivit acestuia, în cele patru  zile de evenimente, Cetatea de Scaun a Sucevei va intra în atenția publicului ca „simbol al lumii medievale, ca un monument viu, animat, care raspunde  așteptărilor publicului vizitator”.

El subliniază că acest eveniment se adresează cetățenilor suceveni, dar și turiștilor români și străini care vizitează zona  Sucevei în perioada de desfășurare a festivalului .

În cadrul proiectului, în perioada 15-18 august, se vor susține circa 50 de spectacole medievale pe zi pe parcursul a 4 zile realizate de 35 de trupe de artiști profesioniști și amatori din țară și străinătate.

„Scopul proiectului îl reprezintă punerea în valoare a monumentelor medievale din municipiul Suceava și valorificarea turistică a patrimoniului. Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie popularizarea  și impunerea festivalului ca punct  de reper pe  agenda culturală locală, regională,  națională și  internațională, precum și cultivarea gustului publicului  vizitator pentru actul cultural de calitate realizat în spirit medieval”, menționează Ion Lungu.

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” se află la a XIII-a ediție, iar din 2017 este un festival cu participare internațională. (T.B.)


Intră acum și în grupul de