Primavara, intampinata cu dansuri si cantece de elevii Scolii nr. 1 din Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Elevii Şcolii cu clasele I-VIII nr. 1 din Suceava au serbat sosirea primăverii cu un spectacol desfăşurat, joi după-amiaza, pe scena Casei de Cultură din Suceava, în program fiind incluse recitaluri de muzică, scenete, dansuri populare, dansuri moderne, dansuri ţigăneşti, momente satirice, dar şi demonstraţii de arte marţiale.

Prezentatorii spectacolului intitulat „Întâlnire cu primăvara” au fost elevii Petriana Rusu şi Bogdan Tăbuşcă, organizatorul evenimentului a fost consilierul educativ al Şcolii nr. 1 Suceava, profesor Liliana Timofti, conducerea muzicală a aparţinut profesorului Daniel Aneculăesei, iar amplasarea scenică a fost realizată de profesorul Ovidiu Vranău.

Directorul Şcolii nr. 1 Suceava, profesor Tamara Brutaru, a declarat că unitatea de învăţământ pe care o coordonează organizează anual câte o serbare şcolară, iar în acest an evenimentul a fost dedicat primăverii. Aceasta a spus că la spectacolul de joi au evoluat pe scenă peste 300 de elevi din aproape toate clasele şcolii.

„După părerea mea, a fost un spectacol extraordinar, cel mai bun pe care l-a organizat şcoala noastră până în prezent. Elevii noştri au dovedit că au veleităţi de adevăraţi artişti”, a spus directorul Şcolii nr. 1 Suceava.
Spectacolul a debutat cu un dans stilizat susţinut de elevii clasei I B, coordonaţi de învăţătoarea Lăcrămioara Toma, apoi cu o legendă a privighetorii ce i-a avut ca protagonişti pe elevii Bianca German şi Andra Costin din clasa a VI a A, îndrumaţi de profesor Raluca Bobu.

Grupul vocal al clasei a II a C, coordonat de învăţătoarea Mina Pînzaru, a adus prin cântec un omagiu primăverii şi tuturor mamelor, în timp ce elevii clasei a VI a C, îndrumaţi de profesoara Mihaela Nichitean, au oferit spectatorilor un dans modern pe ritmurile melodiei „Fun House”.

Elevii claselor a VI a, coordonaţi de profesorii Lizeta Ducec şi Dan Crihan, au oferit un medalion muzical în limba engleză ce a cuprins piesele „A place in the choir”, „All together now” şi „Lemon tree”, apoi a urmat un microrecital la orgă cu piesele „Menuet”, „Dans” şi „Sur le pont D’Avignon” susţinut de eleva Teodora Bujdei din clasa a IV a C, îndrumată de institutor Maricica Andronache.
Elevii clasei a III a B sub coordonarea învăţătoarei Achilina Arcu au prezentat sceneta „D-l Goe” după I.L Caragiale, apoi au urmat recitalurile susţinute de elevele Andreea Boroleanu din clasa a VIII a C şi de Ariadna Beneş din clasa a IV a B, coordonate de profesorul Daniel Aneculăesei şi învăţător Aurelia Boşca.

Elevii clasei a III a A, îndrumaţi de institutor Mona Pricop, au dansat în ritmuri de tangou, iar grupul vocal format din elevii clasei a IV a B au interpretat piesele „Pentru mama mea”, „8 Martie” şi „Ziua Bucuriei”, în timp ce Irina Anchidin, elevă a aceleiaşi clase, a cântat melodia „De ziua ta, mămico”.

Sub coordonarea profesorilor Liliana Timofte şi Daniel Aneculăesei, membrii grupului Muguraşul, dar şi cei ai clasei a VIII a B, au dansat în ritmuri de salsa.

Recitaluri de muzică populară au fost susţinute de elevele Rania Kutkut din clasa I-a B şi Mariam Kutkut din clasa a II a B.

Un bobocel din clasa I-a C, Eusebiu Cuţui, îndrumat de învăţătoarea Albumiţa Oniga, a prezentat un monolog după povestirea „La cireşe”, de Ion Creangă, iar elevii clasei a II a B, coordonaţi de institutor Adina Grigoraş, au prezentat o suită de dansuri populare.

Din spectacol n-au lipsit momentele umoristice şi satirice, astfel că elevii clasei a III a D, sub îndrumarea învăţătoarei Dana Marcu, au prezentat sceneta intitulată „Când mămuca nu-i acasă”, iar elevii clasei a V a A, coordonaţi de profesorii Lucia Găitan şi Petru Tomegea, au prezentat „Olimpiada veselă”.

O demonstraţie de arte marţiale a fost realizată de elevi din diferite clase sub îndrumarea profesorului Vasile Andrei, apoi elevii clasei a VIII a C, sub coordonarea profesoarei Luminiţa Căşuneanu, au prezentat un dans modern pe ritmurile piesei „Bad romance”.

Elevul clasei a V a C, Bogdan Boroleanu, a cântat piesa „Pisica neagră” din repertoriul trupei Pasărea Colibri, moment urmat de un dans ţigănesc prezentat sub titulatura „Fantezii, fantezii” de elevii clasei a IV a C, în coordonarea institutorului Maricica Andronache.
Grupul vocal al clasei a III a A având-o ca solistă pe Crina Vinţilă a interpretat piesa „Heal the world”, în timp ce elevele claselor a VI a A, B, C, coordonate de profesoara Lucia Găitan, au reuşit să recreeze atmosfera pariziană atât prin costumaţie, cât şi prin dans în ritmuri de french-cancan.
Un alt moment al spectacolului a fost oferit de o trupă de muzică folk formată din elevi ai clasei a VIII a C, coordonată de profesorul Bogdan Luparu, care a interpretat piesele „ Mirajul primăverii” şi „Eroii”.

Serbarea primăverii s-a încheiat cu un dans modern realizat de elevii claselor a VII a şi a VIII a.


Intră acum și în grupul de