Renumitul artist grafician Mihai Pânzaru și sculptorul Toader Ignătescu au participat la vernisajul expoziției Tabăra Internațională de Artă Plastică „Tiberiu Cosovan” din incinta Asociației Institutul Bucovina


Intră acum și în grupul de

Sala de expoziții „Zamca” din incinta Asociației Institutul Bucovina a găzduit miercuri, 8 Septembrie ora 14:00 , vernisajul expoziției Tabăra Internațională de Artă Plastică „Tiberiu Cosovan”.

Odată cu a VIII-a ediție a Taberei Internaționale de Artă Plastică „Tiberiu Cosovan” care a avut loc în această vară la casa sculptorului Toader Ignătescu din Păltinoasa, lucrările realizate de mai mulți artiști au fost prezentate la galeria „Zamca”. Printre artiști care își vor prezenta lucrările ,pe tot parcursul lunii Septembrie, se numără Petru Teofan – Buzău, Monica Gosoiu – Constanța, Ina Iordan – Constanța, Mihaela Roca – Constanța, Gheorghe Caraiman – Constanța, Liviu Hâncu – Chișinău, Ferodin Iaia  – Mangalia, Marius Lupu  – Bârlad, Ilinca Butucea  – Craiova.

Vernisajul organizat în data de 08.09.2021 i-a adus în prim plan pe renumitul artist grafician Mihai Pânzaru care a avut doar cuvinte de laudă pentru inițiativa sculptorului Toader Ignătescu de a organiza tabăra de artă plastică ca un mijloc de promovare a creativității și a artei, totodată evidențiind talentul artiștilor participanți atât naționali cât și internaționali.

Un alt nume consacrat care a participat la vernisaj a fost însuși Toader Ignatescu care a ținut să descrie modul în care au luat naștere lucrările expuse, începând de la dificultățile întampinate în organizarea taberei, descrierea fiecărei lucrări expuse și a contextului în care a fost realizată, având grija să evidențieze faptul că fiecare lucrare expusă reușește să surprindă un sentiment din viața artiștilor.

Deși Tabăra Internațională de Artă Plastică se află doar la ediția a VIII-a, experiența sculptorului Toader Ignătescu este foarte vastă organizând un număr de 25 de tabere pentru meșteri populari, astfel dorința acestuia este să asigure continuitatea Taberei și păstrarea în viață a amintirii regretatului Tiberiu Cosovan. Un aspect important evidențiat de sculptor este faptul că talentul nu poate fi dezvoltat decât prin seriozitate și disciplină astfel că artiștii care participă la tabără sunt îndrumți pe această cale și acest aspect se observă în toate lucrările realizate de aceștia.

Până pe data de 30 Septembrie, galeria este deschisă publicului larg în mod gratuit, la sediul Asociației Institutul Bucovina din Strada Zamcei, nr. 17, între orele 09:00 – 17:00.


Intră acum și în grupul de