Inundatiile decaleaza cu o luna Festivalul International de Folclor „Intalniri Bucovinene”


Intră acum și în grupul de

Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, găzduit de oraşul de la poalele muntelui Rarău, va demara cu o lună mai târziu faţă de data la care fusese programat din cauza inundaţiilor catastrofale care au lovit judeţul Suceava.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că a decis amânarea organizării celei de-a XXI-a ediţii a acestui festival, ce urma să se desfăşoare în perioada 22-25 iulie, întrucât în situaţia actuală din judeţ, grav afectat de inundaţii, nu este oportună o astfel de manifestare. „Am discutat cu partenerii noştri din Polonia, Ungaria, Ucraina şi Slovacia şi, de comun acord, am stabilit ca festivalul să se desfăşoare în perioada 27-29 august”, a spus Şerban.

El a arătat că potrivit protocolului comun semnat în luna ianuarie cu reprezentanţi ai administraţiilor locale din Polonia, Ucraina, Slovacia şi Uniunea Secuilor Bucovineni din Ungaria ediţia din acest an are ca date de desfăşurare perioada 1 – 6 iunie, în Polonia, în localitatea Jastrowie, 22 – 25 iulie la Câmpulung Moldovenesc, apoi, între 6 şi 8 august, în Ungaria, în localitatea Bonyhad, între 20 şi 22 august la Turcianske Teplice, în Slovacia, şi între 2 şi 3 octombrie la Cernăuţi, în Ucraina. „Partenerii noştri au înţeles că nu este oportun să se organizeze în această perioadă acest festival la Câmpulung Moldovenesc şi au acceptat să amânăm până la sfârşitul lunii august”, a spus primarul.

El a arătat că este dificil de reprogramat o manifestare de o asemenea amploare, unde vor participa peste o mie de artişti din ţările partenere, dar şi din ţările invitate, Germania, Cehia şi Serbia. „Este complicat să reprogramezi un asemenea festival ţinând cont că formaţiile artistice au şi alte angajamente”, a spus Şerban.

Festivalul Internaţional de Folclor “Întâlniri bucovinene” se desfăşoară în urma unui acord încheiat între România, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi Polonia, iar printre obiectivele acestei manifestări este popularizarea Bucovinei ca posibil model de bună convieţuire a diferitelor comunităţi etnice şi prezentarea fenomenului cultural din Bucovina cu sistemul ei de valori.


Intră acum și în grupul de