Concursuri de încondeiat ouă destinate copiilor, adolescenților și tinerilor, în cadrul Festivalului de la Ciocănești. Niculai Barbă: Este importantă pentru continuarea tradițiilor atragerea și implicarea copiilor în acest gen de activități


Intră acum și în grupul de

Festivalul Național al Ouălor Încondeiate care s-a desfășurat în acest week-end la Ciocănești a adus, pe lângă manifestările deja consacrate în edițiile anterioare,  și o serie de ateliere de lucru și concursuri de încondeiat ouă destinate copiilor, adolescenților și tinerilor.

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă care a fost prezent la Ciocănești la aceste manifestări a apreciat că aceste concursuri pentru tineri sunt foarte importante.

„Consideră importantă atragerea și implicarea copiilor în aceste activități pentru continuarea tradițiilor. Am văzut copii din alte județe care au spus că au venit aici să vadă și să învețe. Cei mai mici se bucurau ca la joacă”, a spus Barbă.

El a subliniat că așa cum afirma și la Crăciun, aceste activități nu trebuie să fie întrerupte niciodată, indiferent de vremuri.

„Am încurajat organizarea de activități specifice Bucovinei de Sfintelor Sărbători în toate localitățile din județul Suceava”, a mai declarat Niculai Barbă.

De menționat că acest complex de manifestări pentru copii și tineret derulat sub semnul educației pentru artă populară autentică, a ajuns deja la a V-a ediție și a fost găzduit de  Școala Gimnazială din Ciocănești.

Manifestările au cuprins trei secțiuni prima fiind Concursul Interjudețean de Cultură și civilizație românească ”Tradiție-valoare sacră”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și destinat preșcolarilor, elevilor de clase primare și de gimnaziu la care au participat 13 instituții școlare din județele Suceava, Botoșani, Brașov și Galați, acordându-se un număr de 15 premii I, 20 premii II, 20 de premii III și un premiu special.

La celelalte două secțiuni, s-a alăturat ca partener și Centrul Cultural „Bucovina”, respectiv

Concursul „Doctor Anton Setinic”, destinat încondeietorilor liceeni, unde au participat concurenți din județele Suceava, Neamț și Brașov, acordându-se 5 premii I, 3 premii II, 3 premii III și 3 mențiuni și Concursul „Învățător Novac Norbert”, destinat studenților, unde au participat concurenți din județele Suceava și Neamț, acordându-se un premiu I și un premiu II.

Pentru Expoziția-Concurs „Coșul Pascal”, Centrul Cultural „Bucovina” a acordat premii în bani și a asigurat, de asemenea, juriu de specialitate. S-au înscris un număr de 22 de concurenți, care au obținut 6 premii I, 6 premii II, 7 premii III și 3 mențiuni.

Nivelul valoric al majorității concurenților mari și mici a fost foarte ridicat, ceea ce demonstrează importanța continuității concursurilor de încondeiat ouă și exersării activităților de cunoaștere a tradițiilor premergătoare sărbătorilor pascale.

Tot prin sprijinul Centrului Cultural „Bucovina” a fost organizat la Ciocănești în cele două zile de festival, un Târg al Meșterilor Populari cu 15 participanți din județul Suceava.


Intră acum și în grupul de