„Biblionet-lumea in biblioteca mea”, un workshop sustinut la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava. Vezi aici in ce context


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovininei „I.G.Sbiera” din Suceava va găzdui joi, 24 noiembrie 2011, de la ora 10.00, în Sala de Arte „Elena Greculesi”, workshop-ul „Biblionet-lumea în biblioteca mea”, acţiune ce se înscrie în seria de activităţi intitulată „Perfecţionarea accesului la informare şi educaţie prin dezvoltarea serviciilor noi în biblioteci”, anunţă directorul instituţiei sucevene, Gabriel Cărăbuş, într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, manifestarea se înscrie în proiectul „Bibliotecile-Porţi deschise spre cunoaştere”, un proiect susţinut de Biblioteca Bucovinei din Suceava în parteneriat cu Biblioteca Ştiinţifică Universală Regională „M. Ivasiuc” din Cernăuţi, Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei, în vederea întăririi cooperării româno-ucrainene.

În document se arată că în cadrul workshop-ului „Biblionet-lumea în biblioteca mea” vor avea loc prezentări şi dezbateri pe tema „Biblionet-Bibliomist”, cele două programe implementate în România, respectiv în Ucraina, de către IREX România. A doua zi, pe 25 noiembrie, se va desfăşura partea practică a întâlnirii, prin cunoaşterea la faţa locului a unor modele de bune practici, bibliotecarii cernăuţeni urmând a se deplasa la Centrele Biblionet cu acces la Internet din bibliotecile publice Fălticeni, Gura Humorului, Solca, Rădăuţi şi Calafindeşti.

„În acelaşi timp, pe 7 decembrie, de la ora 10.00, dar de această dată la sediul bibliotecii din Cernăuţi, Centrul Internet, va avea loc Conferinţa Internaţională cu tema „Bibliotecile publice contemporane şi potenţialul informaţional-probleme, discuţii, perspective”, urmând ca pe 8 decembrie, bibliotecarii suceveni să viziteze şi să aibă discuţii cu bibliotecarii din centrele raionale de informare de la Herţa, Oprişeni, Tereblecea, Crasna şi Storojineţ”, precizează Gabriel Cărăbuş în comunicat.

Directorul arată totodată că prin aceste activităţi, al căror obiectiv este intensificarea cooperării transfrontaliere dintre cele două biblioteci prin transferul de bune practici şi schimburi de experienţă, se urmăreşte punerea în dezbatere într-un cadru profesional adecvat a diversificării serviciilor în bibliotecile publice şi consolidarea relaţiilor de cooperere transfrontalieră, grupul ţintă fiind format din 40 de bibliotecari din judeţul Suceava şi din regiunea Cernăuţi.


Intră acum și în grupul de