Vernisaj de excepție la Suceava: Expoziția „PROLOG – O pictură ca mărturie” celebrează 40 de ani de la înființarea Grupului Prolog


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei, în colaborare cu Galeria Romană din București, invită publicul iubitor de artă la vernisajul expoziției de pictură și grafică „PROLOG – O pictură ca mărturie”, care va avea loc joi, 10 iulie 2025, la ora 13:00.

Evenimentul marchează împlinirea a 40 de ani de la înființarea Grupului Prolog, una dintre cele mai remarcabile inițiative artistice din peisajul cultural românesc.

Curatoriată de Emil Ene, reprezentant al Galeriei Romane din București, expoziția va fi prezentată de criticul de artă dr. Marius Tița.

Expoziția reunește 83 de lucrări semnate de artiști de renume ai Grupului Prolog: Paul Gherasim, Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Matei Lăzărescu, Dan Mohanu, Cristian Paraschiv, Horea Paștina, Mihai Sârbulescu și Valentin Scărlătescu.

Fondat în anii 1980, Grupul Prolog a reunit artiști uniți nu de un manifest estetic, ci de o viziune profund spirituală asupra picturii, privită ca un act de rugăciune, meditație și revelare a luminii.

Inspirat de tradiția ortodoxă și de ritmurile naturii, grupul a dezvoltat un limbaj vizual sobru, esențializat și încărcat de simbolism, care continuă să inspire și să fascineze.

Expoziția „PROLOG – O pictură ca mărturie” va fi deschisă publicului în perioada 10 iulie – 15 august 2025, la Muzeul Național al Bucovinei.


Intră acum și în grupul de