Pe litoral sau … la solar?


Intră acum și în grupul de

În comparaţie cu vara trecută, anul acesta s-a observat o creştere a numărului de persoane care apelează la şedinţele de solar pentru a obţine un bronz de invidiat. Din cauza programului încărcat sau a dificultăţilor financiare, mulţi suceveni aleg să renunţe la un concediu pe litoral pentru câteva şedinţe la solar. Potrivit declaraţiilor administratorului unui salon din Suceava, se pare că sucevenii nu mai sunt atât de reticenţi în ceea ce priveşte efectele controversatului aparat.

Deşi mulţi specialişti îi avertizează pe potenţialii consumatori de “bronz artificial” cu privire la o serie de efecte negative, sucevencele nu acordă foarte mare atenţie acestor sfaturi şi recurg la solar ca să obţină un bronz puternic şi uniform.

Daniela Boşca, administratorul salonului “Bronz Mania” a declarat pentru NewsBucovina.ro că, în ciuda crizei, locuitorii urbei se răsfaţă şi vin în număr din ce în ce mai mare la bronzat. Asta şi pentru că solarele pe care le pun la dispoziţie clienţilor “nu-s de ici de colo”, unul dintre ele, aparatul orizontal, fiind unicat în România.

“Acesta oferă, pe lângă un bronz pentru care nu trebuie să depui mari eforturi, şi o serie de alte beneficii. Clienţii pot să aleagă între un bronz basic, mediteranean şi caraibic. Mai mult, în timpul şedinţelor, aceştia sunt răsfăţaţi cu aromoterapie, briză şi muzică, aparatele beneficiind de un sistem audio performant. De asemenea, lămpile pentru corp sunt impregnate cu vitamina D, care este fixată la nivelul oaselor şi ajută la prevenirea apariţiei osteoporozei. Aparatul pentru bronzat vertical, bronzează de sus în jos şi dispune de o serie de programe, pentru masaj corporal, pentru pierdere în dimensiuni, relaxare şi fitness. Înafară de aceste opţiuni, aparatul oferă şi alte modalităţi de relaxare”, a explicat Daniela Boşca.

În ultimii doi ani, mai mult de 4000 de persoane s-au perindat pe la solarul din incinta complexului comercial Bucovina, alegându-se în final cu un bronz comparabil cu cel pe care l-ar fi obţinut într-un sejur la Marea Neagră sau chiar Mediterană. Daniela Boşca a mai spus că sucevenii care apelează la aceste “trucuri” au vârste cuprinse între 14 şi 60 ani şi că un sfert din clienţi sunt bărbaţi.

În ciuda mult mediatizatei crize financiare, cei care nu se pot bucura de un concediu la mare, din varii motive, scot din buzunare 120 lei pentru a plăti un abonament de 100 minute la solar sau aleg să se bronzeze “la liber”, plătind 2.50 lei pentru un minut de “soare”.


Intră acum și în grupul de