Peste 12.000 de elevi suceveni nu acces la internet și peste 11.000 de elevi nu au acces la dispozitive de conectare online, situație în care se află și câteva zeci de profesori. ISJ Suceava a făcut demersuri pentru găsirea de soluții în vederea sprijinirii acestora


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat pentru NewsBucovina că instituţia a făcut demersuri către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Prefectura şi Consiliul Judeţean Suceava pentru găsirea unor soluţii în vederea sprijinirii elevilor şi profesorilor care nu au acces la dispozitive de conectare on line sau la internet.

Anuţei a spus că din totalul celor 114. 358 de elevi cuprinşi în învăţământul preuniversitar din judeţul Suceava în acest an şcolar, 11571 de elevi, reprezentând 10,12 la sută, nu au acces la dispozitive de conectare on line, iar 12 062 de elevi, reprezentând 10,55 la sută, nu au acces la internet.

El a precizat că din totalul celor 8275 de cadre didactice sucevene, 46 de profesori, reprezentând 0,55 la sută, nu au acces la dispozitive de conectare on line, iar 44 de profesori, reprezentând 0,53 la sută, nu au acces la internet.

Anuţei a menţionat că ISJ Suceava a iniţiat demersuri către MEC, Prefectura şi Consiliul Judeţean Suceava pentru identificarea unor soluţii care să vină în sprijinul elevilor şi profesorilor care nu au acces la dispozitive de conectare on line şi la internet.

El a mai informat că şi conducerile unităţilor de învăţământ din judeţ au făcut demersuri către unităţile administrativ teritoriale pentru acordarea de sprijin în vederea achiziţionării de tablete pentru elevii care nu au astfel de dispozitive.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a precizat că în cadrul  in cadrul proiectului POCU/73/6/6/1O7116, E-PROFI – Educaţie prin PROgrame de Formare Inovative pentru resurse umane calificate şi motivate în judeţul Suceava, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, ar urma să fie achiziţionate 140 de tablete, care vor fi repartizate celor 14 unităţi de învăţământ din judeţ care fac parte din grupul ţintă ales în proiect.

Anuţei a declarat că alte 100 de tablete care ar urma să fie achiziţionate în cadrul proiectului Educaţie de învăţare electronică pentru elevii din zonele defavorizate ale judeţului Suceava în contextul COVID-19, proiect depus la Comisia Europeană, vor fi repartizate în 10 şcoli din judeţ.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a susţinut luni, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii Caselor Corpului Didactic pentru a stabili un nou plan de măsuri în sistemul românesc de învăţământ, în contextul pandemiei COVID-19.

În cadrul videoconferinţei de luni a fost stabilit fluxul/cadrul de lucru pentru inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ şi cadre didactice: inspectoratele şcolare vor monitoriza desfăşurarea activităţilor-suport pentru învăţarea on-line în unităţile de învăţământ din subordine, cadrele didactice care nu au acces la tehnologie pot solicita unităţilor de învăţământ să le pună la dispoziţie echipamentele necesare pentru desfăşurarea procesului didactic în sistem on-line, inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ, cu sprijinul autorităţilor locale, vor lua măsuri pentru asigurarea accesului la activităţi de învăţare pentru preşcolarii/elevii din medii dezavantajate care nu dispun de echipamente informatice, iar elevii din anii de final de ciclu care vor susţine examenele naţionale pot beneficia de consiliere din partea unităţilor de învăţământ, cu sprijinul consilierilor din cabinetele psihopedagogice.


Intră acum și în grupul de