Cătălin Nechifor a anunțat că va cere companiei Lactalis să transmită prețul LaDorna și al unităților de producție închise: Dacă tot ne-au lăsat cu ochii în soare să ne dea dreptul să ni le luăm înapoi


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a anunțat, luni seara, la Analiza de seară de la News Bucovina că va solicita companiei Lactalis să precizeze suma pentru care este dispusă să renunțe la brand-ul LaDorna și la unitățile de producție de la Vatra Dornei și Floreni pe care le va închide astfel încât să se poată constitui o societate pe acțiuni care să le achiziționeze și să ducă afacerea mai departe.

„Cer companiei Lactalis să ne spună cât costă brand-ul și fabrica pe care să le putem cumpăra. Cât cereți pe acele structuri de la Vatra Dornei și Floreni, cât costă, să putem să le cumpărăm? În momentul când știm lucrul acesta categoric vom face presiune ca ei să vândă”, a spus Nechifor.

El a precizat că va cere public, companiei Lactalis, aceste date.

„Dacă tot ne-a lăsat cu ochii în soare să ne dea dreptul să ne luăm brand-ul și fabrica înapoi”, a spus Nechifor.

Deputatul Pro România a reamintit că din 2011 produsul de „LaDorna-Perle de brânză cu smântână” al este făcut în Polonia.

El a explicat că structurile marilor companii din străinătate au mii de acționari și că s-ar putea ca pentru salvarea acestui brand local să fie înființată o asemenea companie.

Nechifor a declarat că este nerealistă inițiativa lui Gheorghe Flutur de a chema Ministerul Agriculturii să vadă cum se poate rezolva problema Lactalis pentru că e vorba de o firmă privată care acționează pentru profit.

Mai mult, Nechifor a spus că Guvernul este prea puțin preocupat de cei 200 de angajați care își pierd locul de muncă de la Dorna Lactate în condițiile în care la nivel național sunt peste 500.000 de șomeri din cauza crizei sanitare.

El a spus că pentru zonă, brand-ul LaDorna înseamnă mai mult și de aceea va trebui apărat.

„Avem posibilitatea să facem și un audit acolo să aflăm prețul real”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că sunt soluții sunt și consideră că Bucovina, ca spirit, a însemnat ceva puternic, care a dăinuit când oamenii s-au înțeles.

El a dat ca exemplu unirea Bucovinei cu România din 1918 când bucovinenii s-au înțeles că aceasta este soluția cea mai bună.

„Încerc să văd acum, la 102 ani, dacă a fost soluția cea mai bună, dacă aspirațiile lor au fost îndreptățite sau nu. Am sentimentul că cei din București ne-au păcălit de foarte multe ori. Ne-au dat țeapă, ne-au lăsat aici la sute de kilometri distanță fără autostradă, fără suport, fără un pic de empatie, asistență financiară și socială. E momentul în care putem să vedem dacă suntem oameni demni de Bucovina”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de