Show-urile de jazz marca „T-Jazz”, adevarate delectari pentru publicul sucevean


Intră acum și în grupul de

Apărută pe piaţa suceveană în anul 2006 iniţial sub numele de Blue Experience, Formaţia T-Jazz a suferit de-a lungul timpului mai multe modificări, iar de anul trecut face ravagii în rândul sucevenilor de diferite vârste, în următoarea componenţă: Daniel Dragomirescu (chitară), Marius Vrânceanu (chitară), Tibi Constantine Băncilă (clape), Lucian Rusu (tobe) şi Andreea Maria Plaiu (voce).

Potrivit membrilor formaţiei sucevene, genul muzical care i-a consacrat, într-o primă fază, pe membrii T-Jazz a fost fusion jazz-ul, o muzică exclusivistă gustată de un public nişat. Ghidaţi de cerinţele marelui public şi de dorinţa de a câştiga cât mai mulţi adepţi ai muzicii pe care o promovează, cei cinci suceveni talentaţi s-au reinventat şi au început să cânte cu succes cover-uri, muzica anilor ‘70, ‘80, ‘90, dar şi muzică de actualitate, cuprinzând practic un repertoriu în care sunt incluşi artişti precum: James Brown, Bettles, până la Alicia Keys.

Trupa T-Jazz este formată din cinci oameni talentaţi, ambiţioşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Dacă Daniel Dragomirescu, Tibi Băncilă şi Lucian Rusu sunt profesori de chitară, pian, respectiv percuţie la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava, Marius Vrânceanu este profesor de religie la Colegiul Naţional “Petru Rareş”, iar Andreea Maria Plaiu este elevă în clasa a XII-a la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Astfel se explică şi numele formaţiei, „T-ul” din T-Jazz venind de la „Teachers” (profesori).

“Pe Andreea am descoperit-o la un Festival de Muzică Folk pentru Copii care a avut loc la Siret în urmă cu un an şi ceva, iar vocea sa mi s-a părut a fi una interesantă. Am remarcat-o pentru faptul că avea o voce foarte bună pentru vârsta sa, o amprentă vocală deosebită, am chemat-o la Colegiul de Artă din Suceava acolo unde a trecut cu brio de testul domnilor profesori, moment după care a intrat în componenţa trupei T-Jazz”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Lucian Rusu.

De-a lungul timpului, trupa suceveană a colaborat cu artişti mai mult sau mai puţini consacraţi, un nume sonor fiind cel a lui Berti Barbera.

În momentul de faţă, T-Jazz concertează în fiecare joi seară într-un cunoscut pub sucevean, timp de două ore delectând publicul cu cele mai în vogă melodii ale anilor trecuţi şi nu numai, oferindu-i totodată posibilitatea de a cânta live împreună cu band-ul, în sesiunile extraordinare de Karaoke.

Deopotrivă, cei cinci suceveni pot fi urmăriţi în direct pe micile ecrane la finele fiecărei săptămâni, în cadrul unei emisiuni de divertisment difuzată pe un post local de televiziune.

Până la acest moment, sucevenii au onorat concerte la Bistriţa, Bacău, Botoşani, Piatra Neamţ, Câmpulung şi nu numai, solicitările venind de peste tot în ţară. T-Jazz consideră că relaţia cu publicul este una foarte importantă, motiv pentru care artiştii ţin foarte mult la ideea de show. „Dialogăm foarte mult cu oamenii, îi antrenăm în permanenţă şi încercăm să rupem barierele dintre noi”, au precizat componenţii T-Jazz.

Talentul formaţiei sucevene şi-a spus cuvântul şi la finele anului 2007, odată cu participarea la un Festival Internaţional de Muzică desfăşurat în Ungaria, la Budapesta, acolo unde băieţii au fost trimişi de Centrul Cultural Horia-Roman Patapievici.

Pentru anul 2012, membrii formaţiei T-Jazz şi-au stabilit şi o ţintă pe care speră să o poată realiza, şi anume scoaterea unui album.


Intră acum și în grupul de