Elevii care incep clasa I vor studia o limba straina


Intră acum și în grupul de

elevÎn conformitate cu planul-cadru pentru învățământul primar aprobat de Ministrul Educației, Remus Pricopie, elevii care au terminat clasa pregătitoare și se pregătesc să intre în clasa I, vor avea, în continuare, câte o oră pe săptămână în care vor studia o limbă modernă, considerată opțional.

Potrivit sursei citate, schemele orare ale claselor (pregătitoare, I și a II-a) vor cuprinde în mod obligatoriu cel puțin o oră de opțional, stabilită în urma procesului de consultare a elevilor și a părinților. Se recomandă alocarea, în schemele orare la nivelul claselor, a cel puțin unei ore de opțional din aria curriculară Limbă și Comunicare pentru studierea unei limbi moderne.

“La clasa I, în anul școlar 2013-2014 elevii au 7 ore/săptămână de comunicare în limba română, respectiv o oră de comunicare în limba engleză, un opțional foarte solicitat de părinți. Limba engleză va fi predată de un profesor din școală”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, un cadru didactic de la Școala cu clasele I-VIII “Ion Creanga” Nr.9 Suceava.

În același plan cadru, Ministrul arată că începând din clasele a III-a si a IV-a elevii vor face câte două ore de limbă modernă pe săptămână. De altfel, matematica obține o oră în plus pe săptămână la clasa a II-a, elevii urmând să facă 4 ore pe săptămână, dispare “Educația tehnologică”, dar disciplina “Arte vizuale și abilități practice” câștigă câte o oră pe săptămână.

Reamintim deopotrivă că elevii din clasele primare vor avea materii noi la şcoală, din septembrie anul acesta.

Pricopie a hotărât ca elevii să aleagă, dintre alte opţionale, şi alte trei materii. Cei mici vor studia, mai nou, „Filosofia pentru copii”, „Educaţia pentru societate” sau „Educaţia financiară”.

Materia „Educaţie pentru societate” va fi studiată la clasa pregătitoare şi la clasele I şi a II-a, şi îi va ajuta pe elevi să înveţe elemente de conduită morală.

Elevii din clasele a III-a şi a IV-a vor putea învăţa „Filosofia pentru copii” şi „Educaţia financiară”.


Intră acum și în grupul de