Managerul SJU Suceava, Alexandru Calancea: Peste 53 la sută dintre medicii spitalului s-au vaccinat deja împotriva COVID-19, dar există o rată mai modestă la personalul medical mediu și personalul auxiliar. Mulți au trecut prin boală și au anticorpi, dar vaccinul aduce o imunitate suplimentară//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat vineri la Analiza de Seară de la News Bucovina că este nevoie de mult mai multă informare privind necesitatea vaccinării împotriva COVID-19 și a arătat că vaccinul oferă o imunitate suplimentară și celor care au dezvoltat anticorpi după ce au trecut prin boală.

Calancea a spus că problema majoră în actuala campanie de vaccinare voluntară împotriva COVID-19 este informarea care trebuie să fie piatra de temelie.

El a spus că din cei 218 medici din SJU Suceava s-au vaccinat până vineri dimineața 116, respectiv 53 la sută, apreciind ca fiind un procent îmbucurător, comparând cu celelalte spitale.

„Cu sinceritate vă spun că mă așteptam la un procent mult mai mare de 50 la sută”, a spus managerul SJU care crede că mulți medici nu s-au vaccinat pentru că au trecut prin boală și au anticorpi.

„De ce cred eu că se întâmplă lucrurile așa? Aproximativ 80 la sută din medicii SJU Suceava s-au infectat cu SARS-CoV-2. Marea majoritate au avut sau au acești anticorpi. Poate că unii dintre ei așteaptă să vadă ce se întâmplă cu primii care se vaccinează. Eu spun că pe parcursul acestei campanii vor veni din ce în ce mai mulți”, a declarat Alexandru Calancea.

Spitalul Județean Suceava se zbate să revină la normalitate! Analiza de Seară – invitat dr. Alexandru Calancea

Spitalul Județean Suceava se zbate să revină la normalitate! Analiza de Seară – invitat special, dr. Alexandru Calancea, managerul general al SJU

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 8 ianuarie 2021

Managerul SJU Suceava consideră că populația, din toate categoriile sociale, trebuie mai bine informată.

„Trebuie mai multă comunicare. Trebuie să discutăm mai mult cu oamenii și cred că acolo va fi punctul important unde trebuie să lucrăm”, a spus Calancea.

El consideră că tot corpul medical trebuie să contribuie la această comunicare.

„Fiecare dintre noi avem dreptul să promovăm acest vaccin. Cred că acest vaccin va spune stop acestei pandemii”, a declarat dr. Calancea.

El a precizat că în SJU Suceava sunt 1609 angajați din care 218 sunt medici, 800 sunt asistente, alți 400 sunt personal auxiliar, respectiv infirmiere, brancardieri și îngrijitoare, iar restul este personal TESA.

Dr. Calancea a arătat că până acum, cel mai mare procentaj de vaccinare este la medici, la asistente, un procent neașteptat de mic, de 22-23 la sută, la fel și la personalul auxiliar 22 la sută, iar TESA- 11 la sută.

„Încă nu s-a terminat campania. Eu sper că vor mai veni solicitări”, a declarat managerul SJU Suceava.

Alexandru Calancea spune având în vedere că mare parte din personalul SJU Suceava a contactat acest virus, din punctul lui de vedere ar fi satisfăcător ca un procent de peste 50 la sută din personalul SJU Suceava să se vaccineze, dar ținta este de circa 75 la sută.

„Ținta imunizării ca populație este de peste 75 la sută ca să încheiem această pandemie”, a spus medicul sucevean.

El a mai declarat că și cei care au deja anticorpi ar trebui să se vaccineze pentru că vaccinul aduce o imunitate suplimentară acestui contact cu virusul subliniind că vaccinul lovește în zona vulnerabilă a virusului.

Managerul SJU Suceava a mai spus că se așteaptă ca efectul sărbătorilor de iarnă să se vadă în jurul datei de 15 ianuarie când se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În prezent, SJU Suceava asigură asistența medicală în special pentru cazurile grave, severe și medii, Spitalul Municipal Rădăuți a cazurilor medii și grave, în timp ce spitalele Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului pentru cazurile ușoare și pentru asimptomaticii care necesită spitalizare.


Intră acum și în grupul de