Angela Zarojanu, care a obținut o mai mare implicare a societății civile în amenajarea Parcului Șipote, a aflat în direct că grupul de discuții pe proiect este moderat de USR: Acum îmi explic de ce erau atât de prezenți reprezentanții USR în dezbatere


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PNL Angela Zarojanu, care a propus și susținut un amendament ce a fost aprobat, prin care reprezentarea societății civile în comisia tehnică de elaborare a temei de proiect pentru amenajarea Parcului Șipote a fost dublată, a aflat, luni, în timpul emisiunii Subiectul Zilei de la News Bucovina, că grupul de discuții legat de acest proiect este moderat de un reprezentant USR.

Angela Zarojanu a spus că constatat cu surprindere că a existat o dispută pe acest grup între viceprimarul USR Teodora Munteanu și Alin Opincaru, lider al Uniunii pentru Bucovina, și consideră că a fost „o declarație nefericită” a viceprimarului.

„Eu mă așteptam să se vorbească de faptul că amendamentul propus de mine pentru Parcul Șipote a trecut. Noi suntem în aceeași echipă cu USR, dar eu caut explicații la toate și mă gândesc că lipsa de experiență în administrația publică a grupului de consilieri USR i-au determinat poate să spună aceste remarci care nu-și aveau rostul”, a spus Angela Zarojanu.

Ea a subliniat că aceasta a fost și discuția în Consiliul Local Suceava și a constatat că toate partidele au fost interesate să-și aducă contribuția la rezolvarea acestei probleme.

„Nu mi-a trecut deloc prin minte că în loc să ne bucurăm că s-a ajuns să se clarifice o parte din lucruri să se ajungă ca la grădiniță , cu cine spune primul : Spun eu, spun eu! M-a mirat pentru că eu respect foarte mult societatea civilă mai ales că reprezintă legătura între tânara generație și cei care fac administrație având în vedere că circa 70 la sută dintre cei care activează în societatea civilă sunt tineri”, a declarat consilierul local liberal.

Ea a menționat că a vorbit cu domnul Alin Opincaru pentru că acesta a rugat-o, pe un ton foarte respectuos, să-i spună care este componența Comisiei tehnice care funcționează pe lângă Comisia de Urbanism.

„M-a întrebat pe mine pentru că eu sunt în comisia care ține legătura cu societatea civilă. E datoria mea și a oricărui consilier local când primim întrebări de la cetățeni să le răspundem”, a adăugat Angela Zarojanu.

Ea nu-și poate explica ce a aprodus „atâta supărare”, dar că s-a gândit că nu trebuie să-și piardă timpul și energia pentru că sunt atâtea de făcut.

„În Consiliul Local au fost foarte multe discuții și lucrurile s-au clarificat destul de mult în sensul că a trecut acel amendament și din Comisia tehnică vor face parte doi reprezentanți ai societății civile”, a spus Angela Zarojanu.

Ea a explicat că a făcut această propunere după ce a constatat că erau foarte multe discuții pe grupuri cu societatea civilă și că foarte mulți își doreau să facă parte din acea echipă.

Angela Zarojanu a aflat în emisiune că grupul de discuții privind Parcul Șipote este administrat de consilierul personal al viceprimarului USR Teodora Munteanu și așa și-a explicat de ce erau atât de prezenți reprezentanții USR în dezbatere.

Din acest motiv, președintele Fundației pentru Tineret Suceava, Vlad Grosar, intenționează să organizeze un alt grup de discuții care să fie al societății civile, distinct de grupul coordonat de USR.

Consilierul local liberal Angela Zarojanu a apreciat totodată că ar trebui să se îmbunătățească modul de comunicare între PNL și USR în Consiliul local, ci poate mai mult din partea colegilor din USR.

„Avem o îndatorire față de cetățeni. Responsabilitatea este foarte mare, iar aceste fricțiuni care apar fac să slăbească unitatea. Lumea va fi preocupată mai mult de ceea e a spus un consilier de la USR sau unul de la PNL decât de proiectele din administrație”, a spus Zarojanu.

Potrivit ei, în ceea ce privește Parcul Șipote, PNL a avut inițiativa și a reușit cu această comisie tehnică să se creioneze tema, iar a doua parte este juriul, comisia de evaluare, pentru că va fi organizat un concurs de soluții care se face conform legislației.

Angela Zarojanu a explicat ceea ce s-a decis în Consiliul Local, respectiv că un grup de oameni, profesioniști, stabilesc o temă de proiectare, împreună cu reprezentanți din societatea civilă și a felicitat societatea civilă care se gândește să desemneze persoane care au legătură cu domeniile care sunt necesare, urmând ca apoi o comisie de evaluare, un juriu, format 51 la sută din arhitecți, dar și urbaniști, peisagiști și directorii din direcțiile urbanism și proiecte europene și un reprezentant al societății civile tot din această arie profesională, va stabili care este cel mai bun proiect.

Consilierul local Angeja Zarojanu a subliniat că în decursul anilor s-a preocupat mult de Parcul Șipote pentru că „Parcul Șipote nu este al nostru, ci al generațiilor viitoare”.


Intră acum și în grupul de